Schipper Schol door KNRM en Werckpost in het zonnetje gezet

IJmuiden – Plaatsvervangend schipper Walter Schol van KNRM reddingsstation IJmuiden ontving tijdens de haringparty van de OV IJmond een cheque als blijk van waardering voor zijn inzet. De cheque is beschikbaar gesteld door uitzendbureau Werckpost, dat veel aandacht heeft voor de mens in zijn werk.

,,Wie zouden jullie in het zonnetje willen zetten, als wij dat mogelijk maken?” Dat was de vraag van uitzendbureau Werckpost aan de KNRM, reddingsstation IJmuiden. Als medesponsor van de Haringparty in IJmuiden wilde het bedrijf juist ook de schijnwerper richten op de mens achter een bijzondere prestatie. Nou, daar hoefden ze bij de KNRM niet lang over na te denken. Dat moest natuurlijk schipper Walter Schol zijn, die met zijn inzet het station operationeel hield, toen de toenmalige beroepsschipper met pensioen ging.

En zo kon het gebeuren dat, tijdens de drukbezochte Haringparty van de Ondernemersvereniging IJmond in IJmuiden, er ook even een persoonlijk moment was. Schipper Walter Schol van de reddingsboot NH1816 kreeg daar uit handen van Hendrik Loosman van Werckpost IJmuiden een dinercheque aangeboden: De sympathieke IJmuidenaar was blij verrast door deze volkomen onverwachte blijk van waardering. ,,Daar gaan we met de hele bemanning van genieten!” was zijn eerste reactie. ,,Want zonder hen was het natuurlijk niet mogelijk geweest.”

Schol is sinds januari 2011 in dienst van de KNRM. In zijn huidige functie als werkvoorbereider van de Technische Dienst houdt hij zich bezig met het geplande en ongeplande onderhoud van het materieel van Cadzand tot Den Helder. Als plaatsvervangend schipper krijgt hij zo’n veertig keer per jaar te maken met een alarmering, waarvoor boot en bemanning uitvaren. Daarnaast traint de bemanning met grote regelmaat. Een week van zestig uur is geen uitzondering. En tachtig uur in de weer voor de KNRM komt ook wel eens voor. Schol doet het met hart en ziel. (foto: aangeleverd)