Santhappen in ere hersteld

Is het culinaire evenement Santhappen in ere hersteld? Als het aan mede-organisator Tom Elshout ligt wél. 

,,Kijk eens wat een gezellige drukte. We hebben hier nu zo’n 130 gasten aan de tafels in deze bedoeïenentent’’ ,wijst hij enthousiast. ,,En dat na een afwezigheid van drie jaar. Dit bewijst wel dat er duidelijk behoefte is aan een dergelijk evenement, maar we moeten na afloop de hele zaak natuurlijk nog wel grondig evalueren.’’

Sinds 2003 was Santhappen het jaarlijkse eetfestijn in Santpoort, maar na tien jaar kwam er toch wat ‘Sant’ in de tandwieltjes en stopten de organisatoren ermee. Maar dit jaar kwamen Frank Klous en Tom Elshout van Winkeliersvereniging Santpoort met een plan voor een nieuwe opzet: een foodfestival, verspreid over twee dagen.

Deze vrijdagavond ging dus van start met Santhappen aan Tafel, waarbij de 130 gasten konden genieten van een viergangendiner voor 35 euro per persoon, inclusief twee drankjes. Het diner werd bereid door de ondernemers uit het dorp.

Het voorgerecht kwam van Pasta Casa en Dijkman kaas, het tussengerecht van Pimeurshop Bol, het hoofdgerecht van Eetlokaal ’t Palet en het dessert van Villa Westend.

Afgaande op de enthousiaste reacties van de aanwezigen lijkt een vervolg van dit evenement zeker denkbaar. (foto: Joop Waijenberg)