Santa Run voor tweede keer over Lange Nieuw

Op zaterdag 16 december kleurt IJmuiden weer rood, als een paar honderd als kerstmannen verklede enthousiastelingen meedoen met de tweede Kennemerland Santa Run.

Deze fun run wordt georganiseerd door zes lokale Rotary Clubs. De netto-opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis.

De Kennemerland Santa Run is een sponsorloop waar iedereen aan mee kan doen. De organisatie nodigt nadrukkelijk teams van (basis)scholen, bedrijven, (sport)verenigingen en vriendenclubs uit om zich in te schrijven via kennemerland.rotarysantarun.nl of bij de drie inschrijfpunten: EP Tol, de Drankenier en Patrick van Keulen.

Deelname aan de run kost 12,50 euro. Alle deelnemers ontvangen een kerstmanpak en leggen een parcours af van ongeveer drie kilometer. Het parcours betreft de nu geheel vernieuwde Lange Nieuwstraat. Start en finish zijn op Plein 1945 in IJmuiden.  Op het plein is livemuziek door de band Drie Vierkante Meter, koek en zopie en natuurlijk gluhwein.

De hele netto-opbrengst van de Kennemerland Santa Run gaat naar het De Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis, een vrijwilligersorganisatie die werkt zonder overheidssteun. De stichting spant zich in om het verblijf van patiënten en in het bijzonder kinderen en bezoekers in het Rode Kruis Ziekenhuis en het bijbehorende Brandwondencentrum Beverwijk zo aangenaam mogelijk te maken. Het zijn voorzieningen die niet uit het basisbudget van het ziekenhuis kunnen worden betaald.

In 2008 vond de eerste Rotary Santa Run plaats in Gorinchem. Sindsdien hebben zich steeds meer plaatsen bij dit initiatief aangesloten.

De Rotaryclubs van Velsen, Beverwijk, IJmond, Santpoort, Santpoort-Brederode, en Uitgeest-Heemskerk nemen de gehele organisatie van dit evenement voor hun rekening. Hun ambitie is om tenminste driehonderd kerstmannen op de been te brengen. (foto: aangeleverd)