Rotonde bij IJspaleis ook op de schop

De aannemer is begonnen met het vernieuwen van de rotonde op de kruising Waterloolaan/Van den Vondellaan/Driehuizerkerkweg.

Net als op veel andere plaatsen in Velsen worden hier vrijliggende fietspaden aangelegd om de veiligheid te vergroten.

Fietsers en bromfietsers worden tijdelijk omgeleid via de Da Costalaan, Driehuizerkerkweg, Valeriuslaan en Kriemhildestraat. Hockeyclub Strawberries en voetbalclub Waterloo zijn bereikbaar via een loopplank ter hoogte van de Kriemhildestraat.

Het IJspaleis is alleen bereikbaar vanuit zuidelijke richting. Doorgaand autoverkeer moet nog steeds omrijden via de Rijksweg, Parkweg en Stationsweg in Velsen-Zuid.

De asfalteringswerkzaamheden aan de Waterloolaan en de nieuwe rotonde op de kruising met de Minister van Houtenlaan zijn eerder deze week afgerond. Er wordt nu gewerkt aan de afwerking van de weg en het plaatsen van verkeersborden.

Als alles volgens planning verloopt, dan gaat de route Waterloolaan/Minister van Houtenlaan in het weekend van 19 en 20 augustus weer open. Daarna gaat de Zeeweg tussen de Slingerduinlaan en de Heerenduinweg drie weken dicht vanwege wegwerkzaamheden. Begraafplaats Duinhof is dan alleen bereikbaar vanuit Driehuis.

In de laatste fase is het weggedeelte tussen de Zeeweg en zwembad De Heerenduinen aan de beurt. (foto: Friso Huizinga)