Rotary verkoopt kerstbier voor Stichting Kind & Brandwond

Maar liefst duizend flessen KerstBier bestelde Rotaryclub IJmond afgelopen zomer bij de brouwers van Santpoorts bier.

De gehele opbrengst uit de verkoop van het kerstbier is bestemd voor Stichting Kind & Brandwond. Tv-kok Julius Jaspers vond het zo’n goede actie, dat hij een speciaal recept bedacht bij het kerstbier.

Met de verkoop van dit ambachtelijk gebrouwen bier verwachten de leden van Rotaryclub IJmond een flinke bijdrage te kunnen doen. Van elke verkochte fles gaat 2,50 euro naar de Stichting Kind & Brandwond.

De vrijwilligers van deze stichting helpen kinderen met brandwonden en hun families om met dit trauma om te gaan. Hiertoe organiseren zij onder meer vakantieweken de kinderen en familieweekenden. De stichting is voor dit belangrijke en liefdevolle werk volledig afhankelijk van giften en donaties.

Om het kerstbier te promoten heeft tv-kok en kookboekenschrijver Julius Jaspers, bekend van het programma Masterchef, een heerlijk recept geschreven. Alleen voor degenen die een fles kopen natuurlijk. De feestelijke fles met champagnekurk maakt het bier tot een leuk cadeautje voor onder de kerstboom of in het kerstpakket.

Het bier is te koop in de kraam van Rotary IJmond tijdens de Santpoortse kerstmarkt op zondag 9 december. Bestellen kan via www.biermeteendoel.nl. Tijdens de kerstmarkt vindt ook de Rotary Kerstloop plaats, een fun run voor alle leeftijden. De zes organiserende Rotaryclubs hebben enkele kramen op de markt, waar van alles is te doen.

De opbrengst van alle activiteiten komt ten goede aan Stichting Kind & Brandwond. Opgeven voor de kerstloop kan op www.rotarykerstloop.nl. (foto: aangeleverd)