Rijwielhuys Santpoort overgenomen door Tim Veenings

Santpoort – Tim Veenings (1990) heeft Rijwielhuys Santpoort overgenomen. Begin april droeg voormalig eigenaar Jacko Tesselaar de zaak aan hem over. Veenings heeft ruime ervaring in de rijwielbranche en bereidt nu een grondige verbouwing van het winkelpand voor. Rond de feestweek zal Rijwielhuys Santpoort twee weken gesloten zijn.

Zo’n tien jaar lang werkte Tim Veenings bij Conjani Wielersport in Haarlem. Daarna besloot de geboren Haarlemmer om zich voor enige tijd in de Australische stad Sydney te vestigen. Hij werkte er als uitvoerder in de bouw en infra. De geplande verblijfsduur ‘down under’ was drie jaar, maar moest vanwege de coronamaatregelen ruim worden verdubbeld. Terug in Nederland ging hij als uitvoerder voor VolkerWessels aan de slag. Het was vervolgens zijn vroegere werkgever Jan van Wijk van Conjani die hem attendeerde op de mogelijkheid om Rijwielhuys Santpoort over te kunnen nemen.

Waardering

Hij vertelt: ,,Werken in de bouwsector is mooi, maar het is allemaal wat formeler. Ik miste een stukje waardering. Hier in de winkel heb ik rechtstreeks contact met de klanten en men is oprecht blij met een nieuwe fiets of met een reparatie. Dat geeft me voldoening.’’ Binnenkort krijgt de winkel een nieuwe vloer, nieuwe verlichting en een frisse kleur op de wanden. De sfeer op de werkvloer speelt volgens de nieuwe eigenaar een belangrijke rol bij de totale uitstraling van de zaak. ,,Ik maak graag even een praatje met de klanten en vind het belangrijk dat men zich hier thuis voelt.’’

Op werkdagen runt Veenings de zaak samen met twee medewerkers. Op zaterdag krijgt het team versterking van zijn zus Lois en een extra hulp in de werkplaats. Sinds enkele weken is Rijwielhuys Santpoort officieel dealer van Cortina, een Nederlands fietsenmerk met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een mooie beoordeling bij de fietstest van de ANWB in 2022. Verder zijn er onder meer de sportieve fietsen van Sensa en de elektrische fietsen van het Duitse kwaliteitsmerk Victoria verkrijgbaar. Kijk op www.rijwielhuys.nl voor meer informatie.

Op de foto:
Tim en zijn Lois voor de deur van Rijwielhuys Santpoort. (Foto: Bos Media Services)