Prima omstandigheden voor ZorgSpecialist Loop

Afgelopen zondag klonk in het Rabobank IJmond Stadion voor de negende keer het startschot van de ZorgSpecialist Loop. Met drie mooie afstanden, een deelnemersrecord, enthousiaste toeschouwers en prachtig weer was de recreatieloop wederom een groot succes.

De dag werd afgetrapt met een warming-up voor de kinderen. Iedereen ging los op de energieke danspasjes van Melina Knol van The Movement BSV Dance Centre. Daarna waren de kids klaar voor de Kids ObstacleRun over zeven uitdagende luchtkussens. Alle deelnemers kregen een welverdiende medaille en een flesje water.

Om twaalf uur was de start van de 5 en 10 kilometer. Het mooie parcours liep onder andere door Landgoed Beeckestijn, waarbij de bomen voor verkoeling zorgden. De 5 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Luca Reniers en bij de mannen door Chris Hensbergen.

Deelnemers van de 10 kilometer maakten twee ronden van 5 km. Miranda Rijsdijk van RSM kwam als eerste vrouw over de eindstreep. Bij de mannen won Jim Rothweiler.

Nieuw dit jaar was het Family Ticket. Hiervoor kregen men twee startnummers voor de Kids ObstacleRun en twee startnummers voor de 5 of 10 kilometer. De prijs voor de snelste familie ging naar de familie Mouwen Geuzebroek.

De ZorgSpecialist Loop is de tweede van zes wedstrijden uit het RSM Loopcircuit Powered by Run2Day Haarlem. (foto: SportSupport)