Pianotrio Panache met weemoed en tango

Santpoort – Het pianotrio Panache heeft voor zondag 13 oktober een heel mooi programma samengesteld voor in ‘t Mosterdzaadje. Sabine van Lier (viool), Elisabeth Schijns (cello) en Marte Gerritsma (piano) spelen trio elégiaque van Rachmaninov, de vier seizoenen van Piazzolla en trio no. 1 van Shostakovich.

Het publiek wordt meegenomen in een verhaal vol contrasten en duistere onrust. Zoals in het pianotrio dat Rachmaninov schreef op heel jonge leeftijd in 1892. Trio Elégiaque behoort tot Rachmaninovs meest aangrijpende muziek. Het trio van Shostakovich is ook een jeugdwerk. Hij was smoorverliefd en de contrasten in tempi, energie, romantische passages en climaxen lijken wel obsessief. Piazzolla geeft een impressie van de vier seizoenen in Buenos Aires.

Een overweldigend succes hadden Elisabeth Schijns en Marte Gerritsma in ’t Mosterdzaadje vorige maand en ook de samenwerking met violiste Sabine van Lier belooft een concertuitvoering van grote klasse te zijn. Het concert begint om 15.00 uur, de zaal is vanaf 14.30 uur geopend. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage in de onkosten is wenselijk. ’t Mosterdzaadje is gevestigd aan de Kerkweg 29 te Santpoort-Noord. Kijk op www.mosterdzaadje.nl voor uitgebreide informatie. (foto: aangeleverd)