Opnames Kruimeltje 2.0 in Velsen-Zuid

Velsen-Zuid – Er komt een nieuwe Kruimeltje in de bioscoop. Deze week zijn de opnames van Kruimeltje 2.0 gestart in Velsen-Zuid. De nieuwe verfilming gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude zal vanaf 5 februari 2020 te zien zijn in de bioscoop.

De dertienjarige musicalster Viggo Neijs uit Lelystad gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe bioscoopfilm Kruimeltje. Viggo, bekend van rollen in Ciske de Musical en Billy Elliot, stapt in de voetsporen van Ruud Feltkamp die in 1999 gestalte gaf aan het innemende straatjongetje Kruimeltje.

In Kruimeltje 2.0 zijn de ouders van het voormalige weesjongetje weer bij elkaar. Zij hebben door het vinden van een goudmijn in Amerika genoeg geld verdiend om Kruimeltje op te laten groeien in een mooi landhuis. Kruimeltje moet alleen wennen aan zijn nieuwe leventje en mist de avonturen op straat.

De oude Kruimeltje-film is een van de grootste Nederlandse bioscoophits van de afgelopen decennia. De film trok in de kerstvakantie van 1999 meer dan 1,2 miljoen bezoekers naar de bioscopen. (foto: Reinder Weidijk Fotografie)