Opnames korte film Gotta in IJmuiden

Begin juli starten de opnames van de korte film Gotta in IJmuiden. Gotta wordt geregisseerd door de IJmuidense regisseur Sarah Veltmeyer, die met deze film terug naar haar jeugd gaat.

Het verhaal gaat over de jonge Leon (14) die samen met zijn moeder in IJmuiden woont. Hij moet de man zijn in huis, want zijn vader is er niet. Diep van binnen hoopt hij nog steeds dat zijn vader en moeder ooit weer samen zullen komen, ook al weet zijn omgeving dat dat niet de beste oplossing is. Als Leon niet langer kan ontkennen dat zijn moeder verder is gegaan met haar leven, moet hij beslissen of hij kan accepteren dat zijn toekomst er anders uit gaat zien dan gehoopt. Daarmee maakt Leon een grote stap naar volwassenheid.

Gotta is de eerste film van Sarah Veltmeyer en is naar het scenario van scenarioschrijver Tom Bakker. De opnames vinden plaats in IJmuiden en laten de grote verscheidenheid van het gebied zien. De hoogovens, de duinen en de haven komen allemaal aan bod en dragen daardoor bij aan de unieke sfeer van de film.

Overigens zijn de regisseur en haar crew nog hard op zoek naar financiering om deze film te realiseren. Daarom is er een crowdfunding campagne gestart waar iedereen aan kan bijdragen. Naast het helpen van jonge filmmakers krijgen donateurs mooie beloningen. Lezers die de film willen steunen kunnen naar www.cinecrowd.com/nl/gotta.