Opening ‘De Verborgen Vogeltuin’ in Pieter Vermeulen Museum

Driehuis – Donderdag 10 oktober vond de officiële opening plaats van de nieuwe tentoonstelling ‘De Verborgen Vogeltuin’ in het Pieter Vermeulen Museum. Gelijktijdig met de Dag van de Duurzaamheid, maar dat is geen toeval, want het museum spant zich al vele jaren in om in de tentoonstellingen en activiteiten de aandacht te vestigen op de gevolgen van klimaatverandering en het belang van groen en duurzaamheid.

Voor de kinderen van basisschool De Westbroek uit Velserbroek was het die middag dan ook feest, want zij waren uitgenodigd om bij de opening door wethouder Sebastian Dinjens aanwezig te zijn. Met groene mutsjes op luisterden zij ademloos naar een deel van het verhaal ‘Pietertje gaat voor Groen’ dat door Sebastian, ook gesierd met een groen petje, werd voorgelezen. Hij werd hierin bijgestaan door kabouter Pietertje die door twee exotische, levensgrote vogels vanuit Zuid-Afrika waren aan komen vliegen en die luid kwetterend van hun aanwezigheid blijk gaven. Vanzelfsprekend kwam Pietertje per vogelpost omdat deze wijze van vervoer geen belasting voor het milieu oplevert!

De tentoonstelling is voor bezoekers vanaf 4 jaar en door het uitvoeren 21 spannende en leuke opdrachten kunnen zij de geheimen van vogels, insecten en andere dieren ontdekken. Zoals die van slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden, duizendpoten etc. die je in je eigen tuin kunt tegenkomen. Zo komen ze, al spelend en puzzelend, erachter waarom het zo belangrijk is om je eigen tuin te vergroenen. Het verhaal ‘Pietertje gaat voor Groen’ zal worden uitgegeven in een boekje met mooie, kleurrijke platen en bij elk boekje hoort een Pietertje popje. De lezers worden uitgedaagd om Pietertje te helpen om te laten zien wat de gevolgen van klimaatverandering in de eigen leefomgeving zijn.

De tentoonstelling ‘De Verborgen Vogeltuin’ is vanaf heden tot en met 30 augustus 2020 te bezoeken. Het museum is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens schoolvakanties van dinsdag tot en met vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op de website van het Pieter Vermeulen Museum is nog veel meer informatie over het museumaanbod te vinden. (tekst / foto: Joop Waijenberg)