Ontvreemde gasmeterkast te Velsen-Noord

OPROEP OM TE MELDEN BIJ DE REDACTIE

Velsen – Noord – De redactie ontving een curieus bericht van Michael Versluis, sinds 30 dec. 2022 de nieuwe eigenaar van het bedrijfspand met bovenwoning aan de Wijkerstraatweg 195 te Velsen-Noord. Hij heeft het pand overgenomen van zijn familie (vader en stiefmoeder). We laten hem zijn verhaal zelf maar doen, het is te vreemd voor woorden.

Inleiding

,,Al enige tijd (ca.1 jaar) ben ik bezig om de gasmeters (Een slimme meter van het restaurant met een oude analoge tussenmeter) te scheiden van het restaurant beneden en de bewoners boven, wat de wens was en is van een ieder, een eigen slimme gasmeter voor boven.

Wat is er gebeurd

Nu na vele maanden hebben we eindelijk mijn nieuwe gasmeterkast op zaterdagochtend de 27e (Koningsdag) tijdens mijn aanwezigheid in de grond geplaatst (ingegraven in de grond op mijn eigen terrein)

Nu bleek bij het hervatten van wat afrondingswerkzaamheden op maandagochtend, mijn nieuw geplaatste gasmeterkast uit de grond te zijn getrokken/te zijn uitgegraven/te zijn ontvreemd!

In eerste instantie dachten we dat dit een grap was of door feestgangers van de koningsnacht wellicht gedaan kon zijn maar bij nadere inspectie bleek dat de dieven een aanwezige hoop opvulzand een plaathout die daar tijdelijk in/voor de nieuwe kast was geplaatst, op de plek van het onheil lag en er een keurige stapel stenen opgelegd te waren, keurige dieven dus, behalve de vele sigarettenpeuken die op de plaatst delict zijn achtergebleven als stille getuigen (de sigarettenpeuken zijn meegenomen voor onderzoek).

Voor wat betreft de waarde, deze nieuwe kast kost bijna 1.000 euro.   

Aan oud ijzer zal deze 5,00 euro opbrengen en verder kan je weinig met deze speciale kast, gelukkig waren de gasleidingen nog niet aangesloten want dan had de schade veel groter geweest, tevens moest ik per direct ook Liander van het gasnetwerk direct af-berichten nadat ik op zaterdagmiddag het verheugende nieuws had gestuurd per mail dat eindelijk de gasmeterkast geplaatst was en de aansluiting plaats kon vinden.

Nu wij voor een raadsel staan en aangifte bij de politie hebben gedaan vragen wij dan ook inwoners van Velsen-Noord zich te melden bij de redactie (kan ook anoniem) of die iets hebben gezien van deze zeer vreemde ontvreemding.

Wij zijn ook erg teleurgesteld dat deze hele kwestie, het scheiden van de gasmeters laat weer langer op zich laat wachten, alsmede de teleurstelling van de uitbater van het restaurant die daar al zo lang op wacht. Volgens een buurvrouw stond de kast er om ongeveer 21.30 uur zaterdagavond nog en toen zij de volgende ochtend om 7.30 uur keek was deze verdwenen. We hopen dat deze kwestie snel opgelost wordt, momenteel worden camera beelden bekeken van de omgeving, een aantal buren hebben hun medewerking verleend om hun privé beelden te mogen inzien. De door mij gesproken buurtbewoners spreken dan ook van en zeer vreemd voorval. ‘’