Onfortuinlijke seizoensopening voor Telstar

Telstar is het nieuwe seizoen onfortuinlijk begonnen. In de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie werd met 1-0 verloren van RKC Waalwijk. De Feyenoord-huurling Emil Hansson zorgde in de 25ste minuut voor het enige doelpunt van de avond

Het nieuw gevormde team van Mike Snoei kreeg genoeg kansen om alsnog een resultaat te behalen. Het mocht niet zo zijn door weinig overtuigende doelpogingen van het nieuwe spitsenduo Seager-Van der Laan. Het onfortuin zat hem ook in arbitrale beslissingen, iets waar de Witte Leeuwen zelf weinig aan kunnen doen. Zo werd een doelpunt van verdediger Toine van Huizen om onduidelijke reden afgekeurd in de tweede helft.

Met name het eerste kwartier in de eerste helft beloofde nog veel goeds. Al na 48 seconden had het 0-1 kunnen staan door een kopbal van dichtbij door Van Heertum. In de rebound kreeg een dozijn aan Telstar-spelers vervolgens de kans alsnog de snelle openingstreffer te maken. De uitstekende doelman Vaessen voorkwam dat door pijlsnel uit te komen.

De Witte Leeuwen hadden in de openingsfase weinig te duchten van RKC, op een kopballetje van spits Bilate na. Aan de andere kant hadden Brito en Korpershoek de pech dat hun schoten werden getoucheerd en zo in een rechte lijn op Vaessen afkwamen.

Na een goede 20 minuten begon het spelbeeld flink te kantelen. Het vele balbezit en de geweldige crosspasses van Hans Mulder en Emil Hansson zorgden voor de eerste, uitgespeelde Brabantse kans. Aanvaller Darren Maatsen schoot van heel dichtbij mijlenver over. Om in de woorden van het Twitteraccount @Telstar1963NV te blijven: ‘richting de parkeerplaats’.

Vijf minuten later lukte het uitblinker, spelverdeler en de van Feyenoord gehuurde Zweeds-Noorse spits Emil Hansson wel een fatsoenlijke doelpoging af te leveren. Hoewel zijn rollertje nog wel werd aangeraakt voordat hij tergend langzaam achter de nieuwe doelman Sven van der Maaten verdween.

In de tweede helft moest de ploeg uit Velsen-Zuid het opnieuw hebben van de scherpe spelhervattingen van aanvoerder Korpershoek. Uit zijn perfect aangesneden vrije trappen ontstonden telkens goede kop- en schietkansen. Met name Lynen en Najah waren dichtbij met hun pogingen.

En toen kwam daar het veruit meest curieuze en twijfelachtige moment van de avond. Uit een goed uitgevoerd spelmoment door, niet verrassend, Frank Korpershoek kwam verdediger Donny van Iperen boven alles en iedereen uit. Om onduidelijke redenen vlagde de grensrechter. Was het voor buitenspel? Had de assistent van Gerrets een overtreding gezien? Door de frustraties die werden veroorzaakt door de onduidelijkheid, kreeg Telstar-trainer Snoei zelfs een gele kaart.

De meest spectaculaire Velsense poging (van Korpershoek) eindigde maar net naast. De aanvoerder kreeg de bal in de voeten gespeeld na een matige spelhervatting van Vaessen. De routinier twijfelde geen moment en besloot vanaf zo’n 40 meter maar ‘gewoon’ een doelpoging te ondernemen. Het spectaculaire, gekrulde schot ging maar net naast.

Vervolgens leverden zowel de Brabantse als Noord-Hollandse speldenprikjes niets meer op. De 1-0 nederlaag kan volgende week vrijdag rechtgezet worden in de eerste thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. (Douwe de Vries, foto: 1963-pictures.nl)