Judith Porsch Oeuvre Award

Oeuvre Award voor Judith Porsch

Judith Porsch van handboogvereniging VZOS in Santpoort, heeft op zondag 27 januari van de Nederlandse Handboogbond een Oeuvre Award ontvangen. Zij ontving deze prijs tijdens het Nederlands Kampioenschap handboogschieten Indoor 2019 uit handen van Arnoud Strijbis, directeur van de Nederlandse Handboog Bond. 

Deze prijs is speciaal voor Judith in het leven geroepen omdat zij al een aantal jaren op hoog niveau handboogschieten beoefent. Zij is al meerdere jaren Nederlands Kampioen Longbow individueel en Nederlands Kampioen samen met haar team. Vorig jaar werd ze Europees Kampioen en dit jaar zelfs Wereld Kampioen met een wereldrecord in punten in deze klasse. Dit jaar werd ze ook Nederlands Kampioen 3D schieten en 2de bij het Nederlands Kampioenschap Veldschieten. 

In 2018 was Judith ook Sportmaster van de gemeente Velsen, haar foto hangt aan sporthal Oost.

Daarnaast doet Judith veel om de handboogsport op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Zij is vrijwilliger bij haar vereniging VZOS en is vaak te vinden bij historische evenementen om demonstraties handboogschieten te geven.

Dinsdag 5 februari om 19.30 uur een open avond is voor geïnteresseerden bij VZOS, Kerkepad 79 in Santpoort.

(foto: aangeleverd)