Nieuwe directeur Bedrijven voor Rabobank IJmond

Martijn van der Schaaf is deze week begonnen als nieuwe directeur Bedrijven van Rabobank IJmond. Hij volgt Ron Eman op, die de Rabobank-organisatie na 21 jaar verlaat.

,,Ron heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de succesvolle fusie tot Rabobank IJmond”, aldus directievoorzitter Jakob Klompien. ,,Naast een duidelijke verbetering in de zakelijke marktaandelen is hij ook van grote toegevoegde waarde geweest voor de coöperatieve positie van de bank, middels onze economische agenda Kracht van de IJmond. Wij wensen Ron veel succes in zijn verdere carrière en zijn blij in Martijn een geschikte opvolger te hebben gevonden.”

Martijn van der Schaaf (foto) is een ervaren bankier die in de afgelopen 24 jaar zowel ervaring in het particuliere als in het zakelijke segment heeft opgedaan. Hij is zijn carrière in 1993 gestart bij Rabobank, acht jaar directeur geweest bij Schretlen en Co en heeft diverse (directie)functies gehad binnen de Rabobank Groep. Het werkgebied is voor Martijn bekend. Hij heeft in 2014 als Directeur Bedrijven ad interim bij Rabobank Velsen en omstreken onder andere de fusie met Rabobank IJmond Noord begeleid.

,,Na een aantal jaren in het land te hebben gewerkt ben ik blij weer in de buurt van mijn woonadres te kunnen werken. Daarmee kan ik invulling geven aan hetgeen ik belangrijk vind, dichtbij en betrokken zijn bij de klanten van de bank. Ook in mijn eerdere functie bij Schretlen en Co was ik betrokken in dit werkgebied en ken het daarom ook goed. De dynamiek en veelzijdigheid in deze regio is erg aansprekend. Ik kijk er naar uit klanten te ontmoeten en samen met hen invulling te geven aan de economische ontwikkeling in het werkgebied.”