Nieuwbouw project Roos & Beek van start

Half januari start de bouw van de luxueuze seniorenappartementen in Santpoort-Noord. De belangstelling voor het nieuwbouwproject Roos & Beek is groot: de verkoop van de eerste fase startte afgelopen zomer en inmiddels is ruim 65% van de appartementen verkocht. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de toekomstige bewoners in het tweede kwartaal van 2016 hun appartement betrekken.
Op het terrein van de voormalige MTS aan de Roos en Beeklaan worden door Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk in de eerste fase 65 appartementen, een commerciële ruimte, een overdekte parkeervoorziening en een recreatieruimte gerealiseerd. Het project is door architectenbureau BBHD zo ontworpen dat het past bij de omgeving.
Santpoort-Noord ligt in de gemeente Velsen, een van de vijf aantrekkelijkste gemeenten van Nederland. En terecht: het is een levendige gemeente, waar mensen graag wonen en recreëren. De gemeente Velsen heeft een prima infrastructuur en een ruim aanbod van medische, culturele en andere stedelijke voorzieningen van hoog niveau.
Het intieme karakter van Santpoort-Noord keert terug in de uitstraling van het project Roos & Beek. De appartementen van Roos & Beek zijn verdeeld over een aantal kleinschalige gebouwen. De gebouwen zijn onderling speels met elkaar verbonden en er wordt gebruik gemaakt van traditionele materialen als baksteen, hout en gebakken dakpannen.
De woningen variëren niet alleen in aantal kamers (twee of drie), maar ook in oppervlakte en indeling. Hiermee is de variatie tussen de woningen groot. Het kleinste appartement meet zo’n 68 en het grootste zo’n 134 vierkante meter. Over de inrichting van bijvoorbeeld de keukenruimte, de badkamer, het toilet en het tegelwerk kunnen kopers volledig vrij beslissen.
Er zijn 88 parkeerplaatsen in de overbouwde stallinggarage en nog eens 29 semi-openbare daarbuiten. Verder zijn er rondom Roos & Beek, in het openbaar gebied, ruimschoots parkeerplaatsen aanwezig. Zie ook www.woneninroosenbeek.nl.