Nazomeren in Porto Santo

Na het grote succes van vorig jaar kon het niet uitblijven. Porto Santo, de week waarin alles in het teken staat van lekker Italiaans nazomeren, krijgt een vervolg.

Van 10 tot en met 15 september zetten alle deelnemende winkeliers hun Italiaanse collecties op de voorgrond, brengen een Italiaans thema in de winkel, spelen Italiaanse muziek of serveren Italiaanse hapjes en drankjes. De hele straat zal zijn versierd met Italiaanse vlaggen en er klinkt sfeervolle Italiaanse muziek in de hele straat.

Op vrijdagavond 14 september worden er al heerlijke pizza’s gebakken op het horecaplein en zaterdag 15 september is het ‘Mercato’: marktdag! Op de Hagelingerweg en het Broekbergerplein komen dan kramen te staan met Italiaanse delicatessen, olijfolies, heerlijke broden, pasta’s, tapenades en kazen, maar ook bijvoorbeeld Italiaanse serviezen en informatie over vakanties naar Italië.

Op het plein in het midden van de Hoofdstraat komt een sfeervol horecaplein met Villa Westend (Italiaanse broodjes), Pasta Casa (pizza’s), Slagerij Duijn (salade met Italiaanse vleesspies), De Meijerij (eten en drinken) en Birra Italia (Italiaanse speciaal bieren) en uiteraard sfeervolle Italiaanse muziek verzorgd door de Italiaanse zanger Angelo Indaco. Het horecaplein is tot ongeveer 22.00 uur geopend.

In de straat komen selfie-points van onder meer de scheve toren van Pisa (de leukste selfie gedeeld op Facebook of Instagram wint een prijs), de firma Koene gaat klassieke en nieuwe Fiats showen, er zijn Vespa’s, er staat een megagrote glazen pot met pasta’s voor de prijsvraag en er zijn kookdemonstraties en barista’s.

Het evenement wordt georganiseerd door Winkeliersvereniging Santpoort-Noord en vereniging Puur Santpoort. (foto: aangeleverd)