IJmuiden – Woensdag 18 juni zijn de Hollandse Nieuwe 2025 aan land gekomen in Scheveningen. Door een lang en vooral lekker warm voorjaar heeft de Hollandse Nieuwe goed kunnen groeien.
Dat heeft ervoor gezorgd dat de haring een vetgehalte heeft van zelfs 20% terwijl voorgaande jaren de 18% bijna niet gehaald werd. De Hollandse Nieuwe is hierdoor heerlijk vet en romig geworden en mag zich plaatsen in het rijtje van uitmuntende jaren.
Bij de Volendammer viswinkel staat het team van Henk, Kyle, Floris, Yara en Corina klaar voor je om deze te serveren met een korenwijntje voor de liefhebbers.
Henk en Kyle zijn samen al jaren verantwoordelijk om een mooie traditie in stand te houden om de Hollandse Nieuwe van topkwaliteit aan te bieden. Henk is al 40 jaar lang zelf een haring liefhebber en werkzaam met deze lekkernij en zijn kennis draagt altijd bij tot aankoop van de beste kwaliteit haring.
Beste haringfileerder
Kyle is de beste haringfileerder ter wereld en is heel kundig om iedere haring graatloos te serveren!De Volendammer ziet de laatste jaren een grote groei in haringliefhebbers en het mooie is dat ook steeds meer jongeren deze lekkernij ontdekken. Prachtig mooi om te zien hoe soms wel hele kleine kinderen die nétaan kunnen lopen al van een Hollandse Nieuwe kunnen genieten.
De Volendammer levert ook aan bedrijven en horeca. Hokkai te IJmuiden gebruikt onze haring zelfs voor sushi en die mocht zelfs een hoofdstuk zijn in het fantastische kookboek geschreven door Marinus Noorderbos. Boek is nationaal heel goed verkocht.
De Hollandse nieuwe is vanaf woensdag 18 juni verkrijgbaar bij de Volendammer aan de Cepheusstraat 29 te IJmuiden waar Kyle en Henk klaar staan om iedere haring vers van het mes te snijden. devolendammer.nl/.
Foto: Kyle en Henk staan er klaar voor! De Hollandse Nieuwe is subliem dit jaar! Foto: aangeleverd