Milton Verseput meest talentvolle sommelier van Nederland

Milton Verseput van restaurant De Vrienden van Jacob is tijdens de  presentatie van de Gault Millau Restaurantgids verkozen tot meest talentvolle sommelier van Nederland. Zijn collega Elmar Westerveld behaalde de derde plaats in de categorie Beste Fromagier 2015.

Zowel Milton als Elmar hebben voorafgaand aan het binnenslepen van deze titel hun kennis en kunde aan de jury gepresenteerd. Zo mocht Elmar diverse kaas-drankcombinaties presenteren, werd zijn snijtechniek onder de loep genomen en werd zijn kennis over kaas getest. Milton heeft voorafgaand aan deze nominatie een showcase gegeven, waarbij hij onder andere blind wijnen proefde en bijpassend glaswerk selecteerde.

‘De adviezen van Milton kloppen eigenlijk altijd’, aldus de jury. ‘Verwacht niet alleen de veilige oplossingen in de wijn-spijscombinaties, maar reken ook op verrassende wendingen gedurende de avond. Bovendien straalt hij precies de rust uit die hoort bij een etentje met vrienden of zakelijke partners. Beoordelen en doseren, om zo voor elke gast en tafel de beste, passende wijn te adviseren. Laat het gerust aan hem over.’