Doe mee met de slagwerkers van Percossa!

De mannen van Percossa staan erom bekend dat ze alles uit de kast halen als het gaat om percussie. In hun hitshow ‘BAM!’ maken zij muziek met tandenborstels, kinderwagens, gieters, placemats, badeendjes en nog veel meer. Hun shows zijn een uitgekiende mix van acrobatiek, clownerie, humor, aanstekelijke energie en natuurlijk slagwerk.

Speciaal voor lezers van De Jutter/Hofgeest geeft Percossa voorafgaand aan hun show op donderdag 11 januari a.s., om 19.00 uur een workshop in de foyer van de Stadsschouwburg Velsen.

Eén van de leden van Percossa, René Spierings, vertelt: ,,Ons podium staat voor ‘BAM’ helemaal vol met instrumenten. Die kunnen we niet weghalen voor de workshop, dan worden onze technici een beetje nerveus. Dus hebben wij een workshop bodypercussie ontwikkeld voor in de foyer. Zo kunnen lezers van De Jutter/Hofgeest voelen, zien en ervaren hoe fysiek het is wat wij doen. Wij doen eerst een warming up, dat vinden sommige mensen al hard werken. Dan beginnen wij met kleine geluiden – vingerknippen, handen klappen, stampen – en bouwen dat uit.”

Zit er ook bodypercussie in de show? ,,Eigenlijk zit er altijd wel iets van bodypercussie in onze shows, dus ook in ‘BAM’. De oplettende kijker ontdekt het. Wij gebruiken het af en toe als ondersteuning van een muziekstuk.”

Mensen mogen ook spullen van thuis meenemen toch? Serieus: ,,Nee, mensen móéten dingen meenemen. Dat is spannend voor ons. Vorige week had iemand een cactus in de kist gedaan, toen moesten wij wel even nadenken met zijn allen. Huis-, tuin- en keukenspullen zitten er vaak in, wc-papier, een hark, een dakpan. Als mensen denken: ik moet nodig mijn zolder eens leeghalen en ze komen iets leuks tegen, neem het gewoon mee. Over het algemeen weten wij er wel raad mee. En anders laten we het ‘per ongeluk’ vallen, haha.”

De grote vraag is natuurlijk: valt er geluid te halen uit een stapel Jutters? Spierings aarzelt geen seconde: ,,Ja! Als je je fantasie gebruikt kun je er van alles mee: een bundeltje krant wordt een drumstok, je kunt met de kranten wapperen of hem vouwen tot een toeter, dat komt helemaal goed.”

Een theaterkaart voor Percossa kost 25 euro (incl. drankje en garderobe). Speciaal voor lezers van de Jutter/de Hofgeest biedt Percossa om 19.00 uur een gratis workshop (body)percussie aan in de foyer van de Stadsschouwburg Velsen.

Aanmelden kan door een kaart voor de show te bestellen gebruik makend van promotiecode Jutter via www.stadsschouwburgvelsen.nl of 0255-515789. (foto’s: Jaap Reedijk)