Lezing over René Lalique in ’t Brederode Huys

Santpoort – Op dinsdag 25 februari geeft Barbara Stammer-Lapouge een lezing over René Lalique: ‘Van edelsmid tot glaskunstenaar’. Weinig artiesten waren zowel Art Nouveau- als Art Déco-kunstenaar, maar René Lalique (1860-1945) was er een van: het is bijna ongeloofwaardig dat door één man zoveel verschillende creaties zijn gemaakt.

Als siersmeder bereikte hij zijn hoogtepunt in 1900. Als glaskunstenaar groeide hij uit tot grootindustrieel van wereldfaam. Wij denken hierbij aan zijn parfumflesjes, radiatordoppen, lampen, vazen, serviezen, de inrichting van luxe passagiersschepen, zoals Le Normandie, én van luxe treinwagons, zoals Le Côte d’Azur Pullman Express. Zowel voor de siersmeedkunst als voor de glaskunst putte hij zijn inspiratie uit de drie F-en: la Femme, la Flore, la Faune.

Kortom, een boeiende lezing over het interessante leven van René Lalique en zijn indrukwekkende oeuvre, samengesteld en gepresenteerd door Barbara Stammer-Lapouge, docent Franse taal, cultuur en letterkunde. De lezing begint om 20.00 uur. Kaarten à 6 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal van de Vereniging Santpoorts Belang (Bloemendaalsestraatweg 201 te Santpoort-Zuid) en via www.santpoortsbelang.nl te reserveren. (Foto: Santpoorts Belang)