Leden OIG-IHD genieten van jaarlijks uitje

Velsen – Stichting OIG-IHD heeft op 8 mei weer een dagtocht georganiseerd voor haar leden.  Het werd een prachtige vaartocht over de Kagerplassen. Rond 150 leden genoten van het mooie gebied rond de Kagerplassen en het Brasemmermeer. Dit gebied is bekend om de vele kleine eilanden. Het grootste eiland, met ongeveer 1000 vaste bewoners, is Kaageiland. Al varende vanaf Warmond konden de leden genieten van het uitzicht en een lekkere lunch. Op deze zwaarbewolkte dag was het fijn dat de boot een overdekt deel had waardoor de gasten warm en droog zaten. 

 Na een rondvaart van ongeveer 5 uur meerden zij aan bij het vertrekpunt. Om de dagreis compleet te maken werd er gedineerd bij de Zoete inval in Haarlemmerliede. Na een lekker diner keerden zij huiswaarts.  Het is altijd een heel spektakel om te zien hoe veel vrijwillige krachten de gasten hebben geholpen met in- en uitstappen. 

OIG-IHD vraagt daarvoor ook uw hulp want deze dagtocht voor onze oudste medeburgers, wordt mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de tweedehandskleding, die OIG-IHD mag ophalen vanuit de ondergrondse kledingcontainers in Velsen. Geef OIG-IHD dus uw oude kleding, u steunt daarmee hun werk voor de oudere inwoners van Velsen.

De stichting OIG-IHD is ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Zij organiseren de hele jaar door veel activiteiten, maar hebben ook altijd chauffeurs en helpers voor de kleding inzameling nodig. Heeft u een dagdeel in de week over en wilt u mee helpen? Meld u aan, dat kan door een mailtje te sturen naar Info@oig-ihd.nl; of bel met de centrale post 0255-515133 tussen 8.00 en 14.00 uur. Of kom even langs alle werkdagen tot 13.00 uur in de Abelenstraat 1 in IJmuiden. (foto: aangeleverd)