‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?’

Stonden de mensen vorig jaar bij de kassa van de Stadsschouwburg in de rij voor ‘Ja Zuster Nee Zuster’, dit jaar brengt Eigenwijs Musicalkids Velsen op vrijdag 10 en zaterdag 11 april (20.15 uur) ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ op het podium. 

Het is best bijzonder dat deze musical voor de ouderen onder ons een heerlijk nostalgisch avondje betekent en voor jongeren juist een favoriet die eindelijk in Velsen door lokale makers wordt neergezet. Een parel onder de Nederlandstalige musicals is het in ieder geval.

De humoristische script- en liedteksten van Koen van Dijk en Harrie Geelen zijn dik in orde, de muziek van Joop Stokkermans en Ad van Dijk sprankelt alsof ze vandaag aan hun brein zijn ontsproten. Eigenwijs Musicalkids Velsen is er trots op deze musical met speciale toestemming van Albert Verlinde Entertainment in Velsen te mogen opvoeren.

Aan de basis van de musical ligt het verhaal van de gebroeders Grimm. Wanneer de rattenvanger alle ratten uit Hamelen heeft verjaagd, wordt hij daar door de burgemeester niet volgens afspraak voor beloond. Uit wraak ontvoert de rattenvanger alle kinderen uit Hamelen en, per ongeluk, een aantal volwassenen. Zij belanden in een fantasiewereld waar de ijsheks Wenzela de scepter zwaait en ze maken kennis met figuren die alleen in sprookjes bestaan. Dat wil zeggen, bij een romance tussen een jongen en een meisje en tussen een prins en een prinses heeft eigenlijk iedereen wel een beeld. In dit geval merken een koningin en haar hoogste ambtenaar ook wat… ach, komt u dat zelf maar zien.

Kaarten zijn voor 17,50 euro verkrijgbaar via www.stadsschouwburgvelsen.nl.