Velsen kleurt oranje: programma Koningsdag

Koning Willem-Alexander bij viering 100 jaar Staal in de IJmond

Koning Willem-Alexander is op donderdag 20 september aanwezig bij de viering van 100 jaar Staal in de IJmond. Hij opent het jubileumjaar van Tata Steel waarin verschillende evenementen worden georganiseerd, zoals een burendag, een dag voor gepensioneerden en een feest voor de medewerkers.

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor verschillende toepassingen. Het staalbedrijf werd op 20 september 1918 opgericht als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken NV.

Het staalbedrijf biedt in Nederland werk aan ruim 10.000 personen en produceert jaarlijks zo’n zeven miljoen ton staal. Tata Steel heeft zich ten doel gesteld dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen, met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Doordat producten van staal een lange levensduur hebben en uiteindelijk worden gerecycled, worden grondstoffen en energie efficiënt gebruikt.

Tata Steel heeft een groot researchcentrum in IJmuiden. Dit Innovation Centre richt zich op proces- en productresearch en doet onderzoek naar toepassingen in onder meer de automobielindustrie, de verpakkingssector en de bouw- en constructiesector. (foto: Reinder Weidijk)