Komend weekend Kunstlijn in Velsen en Haarlem

Kunstlijnweekend Velsen is op zaterdag 4 en 5 november. Er zijn dan tal van exposities en evenementen.

Dominiek Steinmeijer en Jannie van der Wel hebben dit jaar het Haarlems Kunst Atelier opgezet in de Waarderpolder, boven de werkplaats van Troupin. Jannie is keramist en raku specialist, Dominiek is edelsmid en glaskunstenaar. Het Haarlems Kunst Atelier is een goed geoutilleerd atelier voorzien van alle gereedschappen, machines en ovens om creatief los te gaan.

Er worden workshops zilveren ring maken tot rakustoken gegeven, maar ook cursussen keramiek, edelsmeden en glaskunst. Samen met Guy Troupin maken zij ook glazen en keramische gedenkmonumenten. Voor de Kunstlijn is een gevarieerde tentoonstelling samengesteld met werk van 8 kunstenaars. Van glas tot textiel, van keramiek tot papier. Ieder uur is er een klankschalenconcert. Open zaterdag 4 en zondag 5 november van 11.00 tot 17.00 uur aan A. Hofmanweg 28 in Haarlem. Zie ook www.haarlemskunstatelier.nl.

In de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid is Tammo Schuringa de ‘artist in residence’zijn. Hij is beeldend kunstenaar en illustrator. Zijn werk verscheen op boekomslagen en bij artikelen in kranten. Zijn autonome werk bestaat uit tekeningen en (foto)collages en is vaak een reactie op de absurditeit van de maatschappij.

Bij de tentoonstelling Ondersteboven bouwt Schuringa voor op eerdere collages. In de kerk komt een meer dan grote ‘topsy-turvy pop’ met twee gezichten. Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. www.tammoschuringa.nl.

In het Raadhuis van de Kunst presenteert Kunstenaars Collectief Velsen zich met open ateliers en een uitgebreide expositie van twaalf kunstenaars. Te zien zijn daarom ook werken van verschillende disciplines in uiteenlopende stijlen. Van magisch realistisch tot abstract, van minimalistisch tot expressief. Torenstraat 7, Velsen-Zuid. Open zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

In Velsen-Noord exposeren twee kunstenaars onder de titel TenT, met Tom Peperkamp en Ton Cabret met zeer gevarieerde kunst: sculpturen, schilderijen en g-prints. Ton Peperkamp is bekend van zijn wilde schilderwerken met allerlei materialen. Momenteel maakt hij sculpturen van recycle-materiaal. Ton Cabret maakt experimental popart en surrealistische collages met foto’s en beelden uit de popcultuur.

Ton is bekend van verscheidene exposities in Nederland en met collectief SurCol in Duitsland. Beiden zijn ook muzikanten, dus ook daar kan men van genieten aan Staalstraat 159 in Velsen-Noord. Open op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. (foto: Haarlems Kunst Atelier)