Kom meer te weten over vleermuizen

Regio – Wie kent niet het lichte gevoel van opwinding bij het zien van vleermuizen die in de schemering voorbijschieten? Op maandag 10 juli is er een boeiende presentatie over deze dieren in het gemeentehuis van Bloemendaal.

Vleermuizen zijn intrigerend, mysterieus en de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Wie hier meer over wil weten, kan zich aanmelden voor een presentatie die Marja van Diemen en Ronald Cassee van IVN Natuureducatie Zuid-Kennemerland op maandag 10 juli geven. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Bloemendaal. Inlopen kan vanaf 19.00 uur.

Vleermuiswerkgroep Zuid-Kennemerland

Tijdens de bijeenkomst komt u meer te weten over de soorten vleermuizen in de regio, hoe ze leven, hun leefcyclus door het jaar heen, wat ze eten, hoe ze zich voortplanten en nog veel meer. Ook krijgt u informatie over de opgerichte Vleermuiswerkgroep Zuid-Kennemerland. Deze heeft als doel meer te weten te komen over de soorten vleermuizen hier in de omgeving en waar die zoal huizen. Ook bekijkt de werkgroep hoe en waar eventueel ondersteuningsmaatregelen kunnen worden getroffen, zoals het plaatsen van vleermuiskasten. Nieuwsgierig geworden en wilt u erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar ivnzk.vleermuis@gmail.com met uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt.

Op de foto:
Leden van de Vleemuiswerkgroep Zuid-Kennemerland in actie. (Foto: Joris Cassee)