Koffieconcert Velser Gemeenschap

Velserbroek – De tweede helft van het culturele seizoen van De Velser Gemeenschap wordt afgetrapt door a capella quintet Brothers-4-Tune en de vierkoppige accordeonband  RATS. Dit concert vindt plaats op zondag 29 september om 12.00 uur in Het Kruispunt, de kerk in Velserbroek. De entree is zoals gewoonlijk gratis en na afloop vindt een collecte plaats.

De Brothers-4-Tune bestaan al 29 jaar en dat is voor zo’n kleine groep best bijzonder. Op 20 december 1990 kwamen de Brothers voor het eerst bij elkaar. Toen hadden ze nog geen naam, maar het idee dat het een kleine, kwalitatief goede a capella groep moest worden bestond toen al. Niet dat de heren geen instrumenten konden bespelen, want een aantal van hen kan dat namelijk best goed, maar je kunt volgens de leden veel meer gevoel in zang leggen dan in een instrument. Externe coaches zorgen ervoor dat de groep nog steeds een beetje groeit qua niveau. Bij iedere coach wordt weer wat anders geleerd en dat heeft ertoe geleid dat de Brothers in 2009 het landelijke A Capella Top Festival wonnen en regelmatig (publieks)prijzen winnen. In mei 2019 werd nog de publieksprijs tijdens het BALK-festival West gewonnen en tevens zijn de Brothers regerend Belgisch kampioen. Uit alle jury-rapporten blijkt dat de uitstraling en het repertoire van de groep het motto ‘A capella is fun’ volledig dekt. Via de website www.brothers4tune.com en Facebook zijn de verrichtingen van de Brothers te volgen.

De acordeonband RATS bestaat uit drie accordeonisten en een zangeres, onder leiding van Aaf Dekker. De band is opgericht op 1 oktober 2016 en brengt muziek van toen en nu, populaire muziek , luisterliedjes en muziek met een lach en een traan. Omdat dit een kleine groep is, past een optreden prima in huiskamers,  maar ook grotere locaties worden niet geschuwd. Tijdens het koffieconcert zal de groep onder meer nummers van Annie M.G. Schmidt, Karin Kent, Jan Smit, Lenny Kuhr en Johnny Lion ten gehore brengen.

De andere koffieconcerten vinden plaats op 6 oktober (Felison Brass en VelserAmusementsOrkest in De Stek in Velsen-Noord), 13 oktober (Soli Harmonie Orkest en Musicalvereniging Unidos in het Solicentrum in Santpoort), 3 november (Soli Bigband en Bigband SeaBreeze (IJH) in het Solicentrum in Santpoort) en 17 november (KennemerHarmonieOrkest ‘Oud Goud’  en Popkoor MultiVocaal in het Kruispunt in Velserbroek).

Op de foto: Brothers-4-Tune. (Foto: Aangeleverd)