Kermisterrein officieel geopend met nostalgisch weekend

Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken wordt er van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober een nostalgische kermis georganiseerd met 20 nostalgische attracties.

Daarnaast organiseert Winkeliers- en Ondernemersvereniging Puur Santpoort een gezellig foodevent. De horeca zet een historische fiets- en wandeltocht uit in het dorp en zorgt voor live-muziek. Kortom, alweer een weekend vol activiteiten.

Hoewel het kermisterrein van de Harddraverij Vereniging afgelopen Dorpsfeest Santpoort reeds dienst heeft gedaan, was er nog niet eerder een formeel moment waarbij de grondruil met de Gemeente Velsen werd bezegeld. Op vrijdag 30 september zal burgemeester Frank Dales het kermisterrein officieel openen.

Om te feestelijkheden kracht bij te zetten zal op vrijdag de nostalgische kermis om 14.00 uur open gaan. Er staan zo’n twintig attracties, waaronder natuurlijk een draaimolen, poffertjeskraam, swing mill, zweefmolen, schuitjesschommel, rups, hobbelende geit, spookhuis en botsauto’s. Om 17.00 uur wordt de officiële opening verricht in de Poffertjeskraam. Iedereen is welkom. Op vrijdag draait de kermis door tot 24.00 uur.

Ook op zaterdag 1 oktober is de kermis van 14.00 tot 24.00 uur open. Dan sluiten ook de Winkeliers en Ondernemersvereniging Puur Santpoort én Stichting Horeca Santpoort zich aan bij de feestelijkheden. Zij organiseren op zaterdag een familiair en dorps Foodevenement. Denk daarbij aan gezellige muziek en  picknickbanken op het nieuwe pleintje bij de ingang van het kermisterrein, die vanaf 17.00 uur ook in de Hoofdstraat zullen worden neergezet. De winkeliers plaatsen kraampjes met foto’s, spelletjes en producten uit vervlogen tijden.

De Wildeman, Bartje, Ramsis, Het Palet en De Meierij organiseren op zaterdag een fietstocht langs de nostalgische plekjes van Santpoort, waarbij ook de genoemde etablissementen zullen worden betrokken voor een versnapering. Meer bijzonderheden over vertreklocaties en tijden volgen later. Vanwege de feestelijkheden zal bij de verschillende horecagelegenheden (binnen) livemuziek ten gehore worden gebracht.

Op zondag 2 oktober draait de nostalgische kermis van 14.00 tot 22.00 uur. Het Foodevenement van Puur Santpoort is dan ook weer in bedrijf. Wederom met muziek, maar met veel meer tafels en banken op de straat. De Hoofdstraat wordt dan vanaf de Vluchthovenstraat tot de rotonde de gehele dag afgesloten.

Op zondag organiseert de horeca geen fietstocht, maar een wandelroute langs de nostalgische plekjes van Santpoort. Tevens zult u bij een aantal horecazaken livemuziek aantreffen.

Aan het eind van de middag worden de deelnemers aan de ‘Ride for Malawi’ feestelijk binnengehaald. Dat gebeurt bij Café Bartje. De fietsers vertrekken op 23 september uit San Sebastiaan en komen via een tocht van 1.448 lange kilometers over de Pyreneeën en langs de wilde Frans Atlantische kust terug naar Santpoort. De opbrengst van de sponsortocht is bestemd voor Malawi en wordt gebruikt om daar de leefomstandigheden te verbeteren.

Om de activiteiten goed bereikbaar te houden, wordt er achter het kermisterrein een fietsenstalling neergezet, op dezelfde plek als bij Dorpsfeest. Het is verboden om de fiets in de Hoofdstraat neer te zetten. Auto’s kunnen dat weekend tijdelijk gratis op de Weymanweide worden geparkeerd.