Jubileumconcert ’t Staende Tuygh

Het Shanty- en Seasongkoor ’t Staende Tuygh uit IJmuiden vierde in januari haar 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan geeft het oudste shantykoor in de gemeente Velsen op zaterdag 14 maart a.s. een jubileumconcert in de businessclub van SC Telstar in Velsen-Zuid.

Aan dit jubileumconcert nemen de 4Tuoze Matroze uit Amsterdam; Kaapstander, een gemengd koor uit Oudewater, en de Compagniezangers uit Medemblik deel. Natuurlijk is ’t Staende Tuygh ook van de partij. De entree bedrag 10 euro. In de voorverkoop zijn de entreekaarten verkrijgbaar bij buurthuis de Brulboei, Kanaalstraat 166 te IJmuiden-West, en bij Dieter van Laar, De Ticht 21 te Velsen-Zuid. Het concert begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur).

In al die twintig jaar heeft ’t Staende Tuygh heel veel optredens zowel in binnen- als het buitenland gehad. In het oog springende optredens zijn bij de kiellegging van de klipper de Stad Amsterdam; bij het afscheid van de directeur van Uitzendbureau Randstad, de heer Frits Goldschmeding; bij vele Shantyfestivals in den lande; bij het vertrek van cruiseschepen in de derde haven en de cruisekade en bij verzorgingstehuizen enz. In het buitenland waren onder andere een groot aantal optredens in Engeland en Duitsland.

Doordat het aantal leden door vergrijzing drastisch was teruggelopen, werd twee jaar geleden besloten dames in de gelegenheid te stellen lid te worden van het koor. Zeven dames hebben zich aangemeld, maar er kunnen nog meer dames bij; ook mannen zijn van harte welkom. Tevens is het koor op zoek naar muzikale begeleiders zoals accordeonisten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Dieter van Laar, telefoon 0255521033.