Jan Campertschool prolongeert damtitel

Damclub IJmuiden (DCIJ) probeert sinds jaar en dag door middel van het schooldamtoernooi jeugd kennis te laten maken met het damspel.

Dit jaar kwamen er maar liefst twintig teams van tien verschillende basisscholen op het evenement af, dat in samenwerking met de gemeente Velsen in de Burgerzaal van het stadhuis werd gehouden.

Bij het ingaan van de laatste ronde leek De Toermalijn 3 uit Driehuis met kopman Moritz Woestenburg op de titel af te stevenen. De Origon uit IJmuiden, die eerder al titelverdediger de Jan Campertschool 2 uit Driehuis afstopte, hield de Toermalijn echter knap op 4-4.

Hierdoor wist de Jan Campertschool 2 op de valreep nog De Toermalijn 3 op doelsaldo te passeren en daarmee de titel te prolongeren. Op gepaste afstand eindigde de Brederode Dalton 4 uit Santpoort-Zuid op doelsaldo op de derde plaats.

De titel van de Jan Campertschool kwam niet geheel uit de lucht vallen. Een aantal spelers van dit team, bestaande uit Rosa Rooij, Thijs Aalders, Caithlin Korf en Noah Meerkerk, had namelijk na schooltijd al een paar damlessen van DCIJ-jeugdleidster Nicole Schouten gehad.

Inmiddels zijn op vrijdagavond in dezelfde Jan Campertschool de lessen begonnen voor de topscorers van het schooldamtoernooi, die met hun prestatie tien gratis lessen bij DCIJ hebben verdiend. Na afloop van de training werden er ook twee partijen voor de nieuwe onderlinge competitie gespeeld.

Voorlopig leiden de nummers één t/m drie van de vorige competitie Fico van Beek, Lars van Eeken en Ole Heijdra, samen met Tibbe van Beek. Caithlin Korf is met een overwinning en een remise de best gestarte nieuwkomer. (foto: aangeleverd)