Ischico Velzel verbindt met improvisatie drie muzikale werelden in ’t Mosterdzaadje

Santpoort – Zondag 14 januari om 15.00 uur neemt Ischico Velzel plaats achter de vleugel in ’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg 29. Een jonge pianiste, die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Uitgevoerd worden werken van de Armeense Babajanian, de Russische Scriabin en de Duitse Mozart. Drie verschillende muzikale werelden die zij door improvisatie aan elkaar verbindt.

Ischico Velzel: ,,Met dit concert probeer ik de grenzen tussen verschillende genres te vervagen en deze samen te brengen in één programma waarin bestaande composities hand in hand gaan met improvisatie en creativiteit.’’ Vorig jaar speelde ze een korte prelude van Babajanian, dit keer doet ze de complete set van werken, waaronder zijn kleurrijke en jazzy ‘Capriccio’. Ook de magische tweede sonate van Scriabin staat op het programma en haar eigen versie van Mozarts Lacrimosa. Deze verschillende muzikale werelden verbindt zij, uiterst muzikaal, door middel van improvisaties. Daarmee baant Ischico een nieuwe weg op het klassieke podium. En ze doet dat heel goed.

Vanaf een half uur voor aanvang is de deur open. De toegang is vrij, er is een collecte na afloop met een richtlijn van 10 euro per bezoeker. Kijk op www.mosterdzaadje.nl voor meer informatie of bel: 023 5378625. (Foto: Stefan Wijnja)