Inbraak in Santpoort-Noord en een boze buurtbewoner

Santpoort-Noord – In de nacht van dinsdag op woensdag is door een bewoner van de Brederoodseweg in Santpoort-Noord de politie ingeschakeld nadat hij rare geluiden hoorde bij een woning waar wordt verbouwd, en er niemand thuis hoorde te zijn. Er zou meermaals met dezelfde witte auto langsgereden zijn. Deze buurtbewoner is op blote voeten naar buiten gegaan en heeft de inbrekers proberen tegen te houden door voor de bus te gaan staan. Ze gingen er toch vandoor.

De politie heeft met meerdere wagens het gebied ‘dichtgezet’. De achtertuinen van de woningen waar nog iemand gezien was, lopen uit op het treinspoor. Daarom stonden ook daar eenheden te posten. Uiteindelijk heeft een hondengeleider met een politiehond een aantal achtertuinen doorzocht (stuk of tien woningen) en daarna een naastgelegen wandelpad.

De politie doorzocht ook woningen op de Willem de Zwijgerlaan. De inbraak was op de Brederoodseweg. Er is schade te zien op een schuurdeur, die een paar centimeter open stond. Een aantal van de waarschijnlijk gestolen spullen die op straat lagen, werden in bewaring genomen door de buren, om ze terug te kunnen geven.

Je zal zo’n briefje op je voordeur vinden. Foto: Lorenzo Derksen

De politiehond sloeg aan op sporen, maar er kon uiteindelijk niemand meer worden gevonden.

De buurtbewoner die onze fotograaf sprak zei mij onder andere: ,,Ik hoorde allemaal rare geluiden en er reed een paar keer dezelfde auto langs. Op een gegeven moment zat ik vol adrenaline en ben ik naar buiten gelopen. Ik zag ze toen en ben toen voor hun bus gaan staan, zag aan zijn gezicht dat hij daar erg van schrok, ik hoop dat ze die hufters nog te pakken krijgen.

Foto’s: Lorenzo Derksen Intervisual Studio