IJsfabriek van Koppes Gelato Company feestelijk geopend

Santpoort – Onder grote belangstelling van familie, vrienden en bekenden is maandagavond de ijsfabriek van Koppes Gelato Company geopend. De broers Enrique en Moreno Koppes knipten samen het lint door, dat voor de deur van het bedrijf was gespannen. Daarna konden de vele tientallen bezoekers met eigen ogen aanschouwen wat het resultaat is van het vele werk dat in de afgelopen maanden werd verricht.

Drie jaar geleden werd de snackbar van de familie Koppes aan de Hagelingerweg 47 ingrijpend verbouwd. Vanaf dat moment was in het pand ook Koppes Gelato gevestigd, een heuse ijssalon met ambachtelijk bereid Italiaans ijs. Net als de andere producten van het familiebedrijf kenmerkt ook het ijs zich door de uitmuntende kwaliteit, hetgeen ook bij diverse restaurants in de omgeving niet onopgemerkt bleef. Al snel stroomden de bestellingen binnen, met als gevolg dat de ruimte in de snackbar inmiddels te klein was geworden. Het werd dus tijd voor een aparte ijsfabriek, maar dan het liefst wel dichtbij de snackbar. Die kans diende zich verrassend dichtbij aan. De bedrijfsruimte achter de winkel van de Haarlemse Bakker, letterlijk op een steenworp afstand van de snackbar, kwam beschikbaar en de familie Koppes aarzelde geen moment.

Openingshandeling             

Na drie maanden hard werken, kon maandagavond de ijsfabriek officieel geopend worden. ,,Dit hadden we drie jaar geleden niet durven dromen’’, sprak Ronald Koppes enigszins geëmotioneerd. Zijn zoons Enrique en Moreno knipten vervolgens samen het lint door. Even later vulde het pand zich met de grote groep mensen die zich inmiddels in het steegje naast de zaak had verzameld. Een hapje, een drankje, wat muziek op de achtergrond en natuurlijk hoorntjes en bekertjes met het verrukkelijke schepijs van Koppes, die vanuit het ijsbuffet aan de gasten werden geserveerd. Later op de avond verzorgde zanger/entertainer Luc Burghout een optreden voor de aanwezigen. Het werd een gezellig samenzijn en voor de familie Koppes een moment van ontspanning, na het vele werk dat in de afgelopen periode moest worden verzet om alles op tijd af te krijgen.

Kom kijken, kom gratis proeven

De officiële opening maandagavond was alleen voor genodigden, maar op woensdag 27 maart kan iedereen tussen 12.00 en 17.00 uur langskomen om het ijs zelf te komen proeven. Het bedrijf stelt dan namelijk eenmalig de deuren voor iedereen open ter bezichtiging en natuurlijk krijgt elke bezoeker – zolang de voorraad strekt – een gratis ijsje. Je vindt Koppes Gelato Company door aan de Hagelingerweg het steegje tussen de huisnummers 65 en 67 in te wandelen. Hier heeft de familie Koppes, die inmiddels al de ijskoningen van Santpoort genoemd worden, voorlopig genoeg ruimte om alle klanten van schepijs te voorzien. In de grote vriesunit in het pand worden binnenkort stellingen geplaatst. Als die er staan, biedt deze vriezer plaats aan maar liefst vierhonderd bakken ijs. Verder biedt het pand ruimte aan een kantoor met ontvangstruimte voor de klanten en een ruimte waar alle authentieke Italiaanse grondstoffen voor het ambachtelijk bereide ijs worden bewaard. (Foto’s: Bos Media Services)

Biologisch afbreekbare lepeltjes

Kwaliteit is voor de familie Koppes altijd de bepalende factor geweest in het gehele assortiment. Het runnen van een horecabedrijf brengt echter voortdurend nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals het nadenken over milieuvriendelijke alternatieven voor wegwerpplastic. Een ijsje in een bekertje eet je met een lepeltje, maar de vorm en het materiaal van dat lepeltje draagt mede bij aan de totale smaakbeleving. De familie Koppes koos ervoor om geen houten of kartonnen lepeltjes te gebruiken. In plaats daarvan krijg je een lepeltje van materiaal dat geheel biologisch afbreekbaar is, maar dat je ook kunt bewaren, om het later nog eens te gebruiken. Niet de goedkoopste keuze, maar ook hier is het dus de kwaliteit, die telt!