IJPOS maakt zich sterk voor nieuwe zeesluis

Mooie woorden afgelopen vrijdag tijdens de overhandiging van het IJPOS bidbook aan wethouder van economische zaken Arjen Verkaik. In het bidbook presenteren de samenwerkende IJmuidense havenbedrijven zich aan de overgebleven drie aannemerscombinaties voor de bouw van de nieuwe zeesluis.

In zijn speech benadrukte voorzitter John Apeldoorn van IJmuiden Port & Offshore Services dat het bidbook beantwoordt aan de ambitie van IJPOS om de haven van IJmuiden op de kaart te zetten. ,,Hier in de haven hebben wij veel te bieden. Onze samenwerking op één vierkante kilometer en verscheidenheid aan specialismen maakt ons tot een interessante partner voor grote maritieme projecten als de zeesluis. Sinds het ontstaan van IJPOS in 2013 dragen we dit op allerlei manieren uit. Uiteindelijk gaat het ons om toename van de werkgelegenheid in de haven van IJmuiden.”

,,Door bundeling van krachten, delen van kennis en de oprichting van een gezamenlijk communicatieplatform zijn we hard op weg die belofte waar te maken. Het elkaar gunnen van opdrachten speelt een belangrijke rol in die samenwerking. Doordat ondernemers elkaar de bal toespelen, komen mooie gezamenlijke projecten van de grond. Wat dat betreft zijn we allemaal ambassadeur van IJPOS.”

Wethouder Arjen Verkaik die het door Mieke de Jong en Harrie van Wees vervaardigde bidbook glunderend in ontvangst nam, gaf aan dat de samenwerking in de haven van IJmuiden hem als wethouder heel tevreden stemt. Helemaal als die samenwerking ook resulteert in groei van de werkgelegenheid. Wellicht dat IJPOS nu ook in Verkaik een ambassadeur heeft gevonden? Zie ook www.ijpos.nl.