Hockeysters volgen clinic bij The Smugglers

Strawberries Dames 1 heeft vorige week een rugbyclinic gevolgd bij de RC the Smugglers. Het weer speelde niet mee maar toch was bijna de voltallige selectie van dames 1 aanwezig.

Vanwege de goede samenwerking en lange historie tussen de twee verenigingen leek het Rens Barnhoorn, voorzitter the Smugglers, leuk om een echt rugbyclinic te verzorgen. Vol enthousiasme hoorden de dames de spelregels aan. De oefeningen werden in het begin nog angstig ontvangen, maar toen de dames eenmaal doorweekt waren en er geen schoon plekje meer te vinden was op hun sportkleding gingen zij vol overgave in de tackles. Aanvoerster Shelley Rietdijk gaf aan dat door de lange winterstop dit een goede switch was om aan teambuilding te werken.

De dames kwamen koud en moe maar voldaan van het trainingsveld. Dit was toch wel een heel ander soort training dan wat ze ooit hadden meegemaakt. In de kantine werd er onder een drankje nog wat nagepraat.

Het is goed om te zien hoe sport verbroedert in de gemeente Velsen. Serge Barnhoorn gaf aan om in de toekomst open te staan als meer verenigingen zich zouden aanmelden voor een clinic. Zie ook www.thesmugglers.nl. (foto: aangeleverd)