Hockeyclubs IJmond willen elkaar versterken

Vier hockeyclubs in de IJmond gaan bekijken op welke manier zij elkaar kunnen versterken. Dit gebeurt op initiatief van Rabobank IJmond, de hoofdsponsor van HC Spaarndam, KHC Strawberries, BHC Overbos en MHC Uitgeest. IJmond Hockey, zoals het samenwerkingsverband heet, vertegenwoordigt ruim 2.000 hockeyers.

De voorzitters van de vier IJmond-hockeyclubs hebben met elkaar gesproken over de oprichting van een businessclub met gezamenlijke activiteiten voor sponsors. Kosten besparen door gezamenlijk in te kopen of te onderhandelen is ook als optie genoemd, evenals samenwerking op sociaal maatschappelijk gebied en het vergroten van de kennis van vrijwilligers.

Natuurlijk heeft elke club zijn eigen dynamiek, maar tijdens de bijeenkomst met de vier voorzitters bleek dat er ook veel overeenkomsten zijn. Ook werd duidelijk dat de clubs al met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld op het gebied van arbitrage. Strawberries en Spaarndam organiseren een gezamenlijke scheidsrechterscursus, terwijl Overbos en Uitgeest samenwerken op het gebied van het opleiden van CS+ scheidsrechters.

Hoofdsponsor Rabobank IJmond kan door de samenwerking meer van toegevoegde waarde zijn, door haar kennis en netwerk op het gebied van hockey optimaal in te zetten. Het idee is geopperd om de jeugdleden van de vier verenigingen uit te nodigen deel te nemen aan een hockeyclinic waarbij bekende internationals training komen geven. Jong talent en gepassioneerde fans kunnen op deze manier profiteren van kennis op het hoogste niveau.

De voorzitters zijn door de KNHB uitgenodigd om tijdens het Nationaal Hockeycongres op zaterdag 24 januari over de samenwerking te komen vertellen. Hierdoor wordt het verhaal over IJmond Hockey gedeeld met zo’n 500 verenigingsbestuurders. Het initiatief van de hockeyclubs sluit goed aan bij de nieuwe campagne van de Rabobank: ‘Een aandeel in elkaar’.

Meer informatie over IJmond Hockey is te vinden op Facebook en Twitter.