Het verhaaltje bij het kabaaltje

Kabaaltjes, al meer dan 25 jaar staan ze wekelijks in De Jutter en De Hofgeest. Soms zijn er kabaaltjes die de nieuwsgierigheid wekken. Arita Immerzeel neemt regelmatig een kabaaltje ‘onder de loep’. Haar oog viel deze week op:

Gevraagd:

Gevonden: Wie mist er een blauwe koffer? Gevonden in IJmuiden. Weet jij wat er in zit? Dan mag je me bellen. Tel. 06-19863687.

Op mijn vraag, wat er ín het koffertje zit, antwoordt Rina, een vitale 60-plusser, resoluut: dat zeg ik niet! Er blijken nog geen reacties gekomen te zijn op haar oproep. Dat is op zich wel jammer, want het is een mooi koffertje en de inhoud komt verzorgd over, vertelt Rina. Zij fietste eind mei op de Olijfboomhof in IJmuiden. Of ik weet waar dat is? De Olijfboomhof ligt tussen de Appelboomstraat en Perenboomstraat op het voormalig Zeewegziekenhuisterrein. Daar zag zij de bewuste koffer onbeheerd staan. Zij vroeg nog aan een meneer, die even verderop in zijn auto stapte, of hij soms zijn koffer vergat? Maar nee, de koffer, een kobaltblauw rolkoffertje, stond daar moederziel alleen onbeheerd te wezen. Het naamplaatje bleek niet ingevuld en ook uit de inhoud werd Rina niet wijzer, wie de eigenaar of eigenaresse van de koffer kan zijn. Toen nam Rina hem maar mee naar huis. De dochter van Rina heeft een oproep op een digitaal prikbord voor IJmuidenaren geplaatst. Bij nadere inspectie lijkt het, alsof een kat zijn nagels aan de koffer heeft willen scherpen. Rina zegt ineens voor mij onverwacht, dat er kleding voor een kind in de koffer zit. Goed verzorgde kleding, voor een jongetje. En als deze week nog steeds geen reactie komt, gaat alles naar de kledingbak, besluit zij spijtig haar verhaal.