Het Rogeri Pianotrio: ‘Rondom Beethoven’

Santpoort – Het Rogeri Pianotrio verzorgt op zondag 27 september om 15.00 uur een concert onder de noemer ‘Rondom Beethoven’ in ’t Mosterdzaadje. Op het programma staan, naast het beroemde Geistertrio van Beethoven, nog twee tijdgenoten; Hummel en Haydn. Het Rogeri Pianotrio bestaat uit drie bevlogen musici die hun sporen in de kamermuziek ruimschoots verdiend hebben. Ze kennen elkaar al uit hun conservatoriumtijd in Amsterdam. Het zijn Marjès Benoist (piano), Cobi Berculo (viool) en Jaap Sytsma (cello).

Speciaal voor de viering van het Beethovenjaar stelden ze dit programma samen. Door de combinatie met het werk van tijdgenoten komt het unieke en vooruitstrevende karakter van Beethoven duidelijk naar voren. Beethoven vertrok in 1792 vanuit zijn geboorteplaats Bonn naar Wenen om lessen bij Haydn te nemen. Van Haydn wordt een trio uit 1795 gespeeld. Hummel had, net als Beethoven, les van Haydn en Albrechtsberger. Het trio van Hummel ontstond in 1804. Hoe zeer Beethoven een eigen weg ging is te horen in het Geistertrio uit 1808.

Stuur een e-mail naar penningmeester@mosterdzaadje.nl om kaarten te reserveren. ’t  Mosterdzaadje is gevestigd aan de Kerkweg 29 te Santpoort-Noord. Telefoon:  023 5378625. (Foto: aangeleverd)