Het laatste nieuws over Dorpsfeest Santpoort

Santpoort – Het bestuur van de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken is druk met de voorbereidingen van de 264ste editie van het Dorpsfeest Santpoort. Van 29 juli tot en met 5 augustus staat het dorp weer bol van de activiteiten voor jong en oud. De kermis is verpacht en het programma staat in de grondverf. Het thema dit jaar is: blik voor elkaar!

Het zal niemand ontgaan dat de samenleving verhardt. Actievoerders maken elkaar het leven zuur en individuen en minderheden krijgen een stevig podium om jarenlange tradities aan de kaak te stellen. De organisatie van het Dorpsfeest Santpoort wil terug naar vertrouwde kernwaarden, waarbij samenhorigheid substantieel bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Men licht toe: ,,Een samenleving waarbij wij naar elkaar omkijken. De harddraverijvereniging wil een aanjager zijn voor een prettige leefomgeving in en rondom Santpoort. De bijna veertig evenementen bieden een podium waarbij mensen elkaar ontmoeten, beter leren kennen en waarderen.’’

Activiteiten

Op zondag zal voortaan elk jaar een ander publieksevenement worden georganiseerd. Dit jaar is dat het tractorbehendigheidsparcours. Dit bestaat uit een rondrit door het dorp en aansluitend vijf verschillende proeven. Het Straatvoetbal Santpoort zal extra uitpakken vanwege het 40-jarig bestaan. Ook EHBO Santpoort jubileert, die organisatie wordt vanwege het 100-jarig bestaan de hele week in het zonnetje gezet. Voor deelname aan de jaarmarkt is als vanouds veel belangstelling. Wie nog een kraam wil bemachtigen, moet snel zijn en kan een mail naar jaarmarktsantpoort@live.nl sturen. Aan de basisscholen wordt gevraagd om nog vóór de vakantie een les knutselen in te roosteren, zodat de kinderen een lampion uit blik (‘Blik voor elkaar’) kunnen maken, waarmee ze naar het vuurwerk kunnen gaan. De Kinderloop op woensdag is dit jaar gratis, omdat het onderdeel is geworden van het programma Zomerpret van de gemeente Velsen. Bij het buikschuiven voor kinderen wordt dit jaar gestart in twee rubrieken: tot en met 9 jaar en 10 tot en met 14 jaar. Dit om de wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Meedoen en aanmelden

Op verzoek van Scootmobielclub Velsen is dit jaar ook weer ringsteken voor scootmobielen in het programma opgenomen. Inschrijven kan dinsdagochtend 1 augustus vanaf 10.30 uur ter plaatse in de Hoofdstraat. Vanwege het succes van vorig jaar kan een grotere groep kinderen deelnemen aan de Kids Mud Run. Inschrijving staat dit jaar open voor 8- t/m 15-jarigen. Meewandelen met Rondje Zandhaas? Dit jaar is als proef de wandelroute van 30 kilometer uitgezet. Mocht dat een succes worden, dan komt deze afstand vanaf 2024 definitief op het wandelprogramma. Voorinschrijven is niet nodig en kan ter plaatse. Zie ook: www.rondjezandhaas.nl. De inschrijfformulieren voor de verschillende paardenevenementen zijn vanaf 3 juli via www.dorpsfeest-santpoort.nl onder de knop ‘Nieuws’ te downloaden.

Footgolf en Kroegloperschaaktoernooi

Teams die willen meedoen aan het achtste Footgolftoernooi op zaterdag 29 juli kunnen zich inschrijven op donderdag 5 juli om 20.00 uur stipt. Stuur een e-mail naar enricodoes@hotmail.com. Vermeld alle namen met adres van deelnemers met hun lidmaatschapsnummer van de Harddraverijvereniging, naam van het team én wie teamcaptain is met zijn of haar 06-nummer. De deelnamekosten bedragen 35 euro per team (inclusief prijsje en schrijfmap). Opgeven voor het Kroegloperschaaktoernooi (20 euro per duo) kan vanaf heden via www.schaakclubsantpoort.nl/kroeglopertoernooi.

Koffieconcert, tractorbehendigheidsparcours, bierproeverij en straatvoetbal

De kaarten voor het Koffieconcert (zondag 30 juli) kunnen vanaf 20 juli worden opgehaald bij Booy Optiek en/of Nieuwland & Aarts aan de Bloemendaalsestraatweg 127. Deelnemers aan het tractorbehendigheidsparcours (zondag 30 juli) kunnen zich om 10.30 uur melden bij de Ruïne van Brederode. Vervolgens vertrekt de optocht van tractoren voor een rondrit door het dorp naar de Weyman Weide, waar vanaf 11.30 uur kan worden ingeschreven om deel te nemen aan de vijf verschillende wedstrijdonderdelen. Op zaterdag 1 Juli om 12.00 start de kaartverkoop voor de Bierproeverij. In de brief die de leden hebben ontvangen staat een unieke code, die gebruikt kan worden om twee kaartjes per lid aan te schaffen (www.ticketkantoor.nl/shop/BP2023). Aanmelden voor het Straatvoetbal Santpoort kan alleen nog voor kinderen van 11 t/m 13 jaar via www.straatvoetbalsantpoort.nl.

Klaverjassen, steppenrace, mediteren en petanque

De kaartverkoop voor het klaverjassen is op 5 juli om 14.00 uur. Dit jaar voor het eerst in de zaal van brasserie De Wildeman. Voor de steppenrace (31 juli) kunnen teams van vier personen zich vanaf 3 juli inschrijven via www.dorpsfeest-santpoort.nl. Schrijf op tijd in, want er kunnen maximaal twintig teams meedoen. De inschrijving sluit op 30 juli om 20.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden (gratis) voor Santpoort Mediteert in de Naaldkerk op dinsdag 1 augustus kan door een e-mail te sturen naar Mark Metselaar (info@markmetselaar.nl). Inschrijven voor petanque (jeu de boules) kan vanaf 3 juli via de website Petanque Union IJmuiden (www.puij.nl). Bij slecht weer wordt gespeeld in het Boulodrome van collega’s Petanque Union Kennemerland (PUK).

7 van Santpoort, kinderloop, Kids Mud Run en Kwalleballen

Inschrijven voor 7 van Santpoort en kinderloop kan vanaf 3 juli via de website www.dorpsfeest-santpoort.nl. Meedoen met het Bridgetoernooi op 2 of 3 augustus? Inschrijven kan vanaf heden via de website van de bridgeclub De Kennemers: https://6006.bridge.nl. Meedoen met de Kids Mud Run (van 8 t/m 15 jaar) en Kwalleballen? Aanmelden kan vanaf 3 juli via de website van Rugbyclub The Smugglers (www.thesmugglers.nl/kwalleballen-dorpsfeest-santpoort). Inschrijven voor de TentQuiz start op zaterdag 1 juli om 13.00 uur. In de brief die de leden hebben ontvangen staat een unieke code, die gebruikt kan worden om een teamticket te bemachtigen. Stem van tevoren goed af wie de inschrijving voor zijn/haar rekening neemt, dit om dubbele inschrijvingen te voorkomen (www.ticketkantoor.nl/shop/TQ2023).

Op de foto:
Ruud Witteman op de tractor. Dit jaar staat het behendigheidsparcours staat voor 30 juli op het programma. (Foto: Joost Wouters)