Het Kompas wint Tata Steel RC Cup

Leerlingen van basisschool Het Kompas uit IJmuiden en het Bonhoeffer College uit Castricum hebben vandaag de Tata Steel RC Cup gewonnen. De wedstrijden met modelauto’s vonden plaats op een speciale racebaan in Heemstede. Ze vormden de afsluiting van het project van Tata Steel om leerlingen in de praktijk te laten ervaren hoe leuk het is om met techniek bezig te zijn.

De teams zijn wekenlang in de weer geweest met het bouwen, lakken en testen van de auto’s. Alle teams ontvingen hetzelfde basispakket, bestaande uit een onderstel, motor en accu. Dat moesten ze zelf monteren en upgraden om ervoor te zorgen dat ze vandaag met een winnende modelauto aan de start konden verschijnen.

De jongeren hebben tijdens het project kennis opgedaan over techniek en duurzame mobiliteit, maar ook over het werken in teamverband. Elk team bestond uit coureurs, monteurs en leerlingen die verantwoordelijk waren voor promotie en sponsorwerving. De jury nam niet alleen de race-uitslag, maar ook de totale inspanningen van de teams in overweging.

De RC Cup is een initiatief van Tata Steel in samenwerking met Den Hartogh Logistics en Jet-Net.