Heel Velsen leest

Voorlezen is goed voor ieder kind. Juf Sjoerdtje Rasmussens is onderwijsassistent op Waldorf aan Zee, leest haar drie kinderen maar al te graag voor en is gek op kinderboeken. Ze schrijft er voor haar werk een blog over en iedere maand een column in deze krant. Deze maand: Tips voor lezen in de buitenlucht.

Meivakantie. Wat fijn, en wat kijken we uit naar beter weer. Lekker buitenspelen, naar bos en strand. Of misschien wel lekker op vakantie, weg van alle regen en grijze luchten hier. Terwijl ik dit schrijf, schijnt het zonnetje mijn werkkamertje in. Heerlijk!

En ga je dan nu nog een boek lezen? Want we moeten immers naar buiten. Ik zeg volmondig ja, op allebei. Neem gewoon je boek mee naar buiten. Of zet een luisterboek op en maak een wandeling. Deze keer een column met tips voor lezen in de buitenlucht in plaats van een mooi boek dat ik heb gelezen.

Tip 1: Zet een mand of krat met boeken buiten op je terras. Niet alleen leesboeken, maar ook bijvoorbeeld tijdschriften, of graphic Novells. In de vakantie mag je lezen voor de lol. (Wat mij betreft het hele jaar hoor, lezen voor de lol)

Tip 2: Op de website van de bibliotheek Velsen kun je gewoon luisterboeken lenen. Hoe tof is dat. En als kind ben je gewoon gratis lid van de bibliotheek. Dus deze vakantie activiteit kost je gewoon niets. Koptelefoon op en heerlijk wegdromen.

Tip 3: Lees het bos boek of het zee boek en ga het bos in of naar het strand. Neem het boek mee en ga op expeditie in je eigen omgeving. Ik heb al eens eerder boeken van Sarah Devos beschreven. Expeditie natuur is daar een van. En als je slim bent leen je deze dus bij de bibliotheek.

Tip 4: Maak een wandeling door Velsen opzoek naar mini biebs. Wie weet vind je daar net dat ene exemplaar van je lievelingsserie. De mini biebs kun je vinden als even google raadpleegt en de zoekterm minibieb Velsen ingeeft.

Ik wens jullie heel veel leesplezier!

Foto: aangeleverd Sjoerdtje Rasmussens