Groot onderhoud met oog op de wijk

De aannemingsovereenkomst voor de realisatie van het groot onderhoudsproject ‘Oog op de Wijk’ van 106 woningen aan de Geelvinckstraat en omgeving in Velsen-Noord is ondertekend.

De directeuren Peter van Ling van Velison Wonen en Jan Hagendoorn van Coen Hagendoorn Bouw hebben hun handtekening gezet.  Ook de leden van de projectcommissie, bestaande uit een aantal bewoners uit de wijk, waren bij de ondertekening aanwezig. Directeur Peter van Ling benadrukte blij te zijn met de grote betrokkenheid en inbreng van de projectcommissie bij het project.

Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst is het groot onderhoudsproject formeel in opdracht gegeven. Het project ‘Oog op de Wijk’ bestaat uit het isoleren van de woningen en het aanbrengen van zonnepanelen. Door deze werkzaamheden kan een zeer hoge energie-index (voorheen energielabel A) voor vrijwel alle woningen worden bereikt.

Velison Wonen verhoogt door deze ingreep het comfort in de woning en verlaagt de energiekosten van haar huurders. Er wordt geen huurverhoging berekend voor de standaardmaatregelen. Alleen een geringe bijdrage in de servicekosten voor het plaatsen van de zonnepanelen. Door de energiebesparende maatregelen zullen de energielasten (gas en elektra) dalen. Het streven is om in januari 2018 te starten met de werkzaamheden.

De komende tien jaar investeert Velison Wonen 26,5 miljoen euro aan energiebesparingsprojecten. (foto: Velison Wonen)