Groot feest op basisschool De Beekvliet

Een feestje organiseren voor pakweg 1.000 mensen, dat was de opdracht voor het team en de ouderraad van De Beekvliet om het 30-jarig bestaan van de school te vieren. Een hele klus, maar het eindresultaat was meer dan geslaagd!

Op vrijdagmiddag vier uur was het team er klaar voor. Vrolijke muziek van de DJ klonk uit de speakers en de school stroomde als snel vol nieuwsgierige leerlingen, ouders en opa’s en oma’s. Met springkussens, een stormbaan, speurtocht en wat al niet meer aan buitenactiviteiten op de twee schoolpleinen hebben de 500 kinderen en hun familieleden zich vrijdagmiddag en -avond prima vermaakt.

Binnen in de school was er natuurlijk ook van alles te doen. Zo konden de kinderen hun talenten en geluk beproeven bij een talentenjacht, werd er geschminkt, cake versierd, geknutseld en een lokaal leek haast wel een kinderboerderij met hooibalen en schattige diertjes om te aaien.

Uiteraard konden de specialismen van de school niet ontbreken; de school heeft een uitgebreid techniekprogramma, dus techniekjuf Annelies liet de kinderen en ouders de leukste techniekproefjes ervaren. Op de andere locatie kon in het lokaal van juf Michelle gedanst worden. Zij zal zich het komende jaar storten op het opzetten van het theater-dans-specialisme van de school en nam daarop nu alvast een klein voorschot.

Ondertussen werden in het kraampje van Rinus Otte honderden hamburgers gebakken. In het kraampje verderop waren ook de hotdogs niet aan te slepen en bij de suikerspin- en popcornkraampjes stonden de kinderen in de rij voor al het lekkers. Met het heerlijke weer was een koel ijsje natuurlijk ook niet verkeerd dus ook daar was voor gezorgd.

Met het jubileumfeest kwam er een einde aan een bijzonder en feestelijk jaar voor De Beekvliet. Wat dertig jaar geleden begon als een klein schooltje met elf leerlingen in een noodlokaal, is uitgegroeid tot de grootste school van Velserbroek. Een basisschool die zelfs gevonden wordt door enige tientallen kinderen uit Driehuis, Haarlem, IJmuiden en Santpoort.

Het jubileum is uitgebreid gevierd met een kleurwedstrijd, een posteractie, een prachtig jubileumalbum, twee voorstellingen in de Stadsschouwburg en tot slot met dit spetterende eindfeest. De kinderen hebben nu bijna vakantie, maar zullen zich dit speciale schooljaar nog lang blijven herinneren.