Gemeente Velsen en HVC vernieuwen textielcontainers

Velsen – De containers waarin men afgedankt textiel  en schoeisel in kan deponeren, zijn vernieuwd. Tot voor kort waren dit ondergrondse containers die last hadden van waterlekkage en waarin regelmatig restafval werd gegooid. Hierdoor was het textiel soms zo nat en vervuild dat het niet meer hergebruikt kon worden. Met de nieuwe bovengrondse containers moeten deze problemen tot het verleden behoren.

In een aantal gevallen wijkt de nieuwe locatie af van de oude. Waar de containers precies staan, is via de websites www.velsen.nl en www.oig-ihd.nl te bekijken. Al jaren werken HVC en de gemeente samen met stichting OIG-IHD. Dit is een team van vrijwilligers, dat aangepast vervoer en maatschappelijke activiteiten organiseert voor mensen met een beperking en ouderen. Dit wordt bekostigd uit de opbrengsten van kleding en schoeisel uit deze containers. Wethouder Floor Bal: ,,Ik ben fan van het motto ‘afval bestaat niet’. Bijna alles wat afgedankt wordt, is op een of andere manier om te zetten in nieuwe grondstoffen of kan rechtstreeks opnieuw gebruikt worden. De vrijwilligers van OIG-IHD brengen dit op een fantastische manier in de praktijk. En met de nieuwe containers dragen HVC en de gemeente hieraan bij.”

Herkenbaar OIG-IHD
De nieuwe containers hebben een frisse en herkenbare uitstraling. Voor inwoners is nu meteen duidelijk dat het ingezamelde textiel bij OIG-IHD terecht komt en hopelijk voorkomt dit dat restafval in de containers terecht komt. Johan van Ikelen van OIG-IHD: ,,Wij zijn blij met deze stap vooruit. Aan iedereen die de containers gebruikt heb ik één verzoek: stop in deze textielcontainers alleen wat er in mag, textiel en schoeisel dus.”

Op de foto:
Johan van Ikelen van OIG-IHD en wethouder Floor Bal bij de nieuwe container op het Marktplein in IJmuiden. (Foto: gemeente Velsen)