Missing image

FNRS dressuurwedstrijd voor senioren op manege Kennemergaarde

Santpoort-Afgelopen zaterdagavond konden de senioren vanaf 18 jaar meedoen aan de FNRS dressuurwedstrijd. Het was een gezellige avond waar iedereen elkaar helpt met de paarden poetsen, invlechten van de manen en voorlezen van de proef.

Tijdens de wedstrijd laat je in 6 minuten aan de hand van een F-proef zien wat je allemaal hebt geleerd. De proeven bestaan uit 25 onderdelen die je in stap, draf en galop rijdt. Tevens word je beoordeeld op je houding, zit, tempo en manier van rijden. De jury geeft cijfers voor alle onderdelen. Deze worden bij elkaar opgeteld en als je 210 punten of meer haalt, krijg je een promotiepunt. Bij drie promotiepunten ga je door naar de volgende rubriek.

In de rubriek F3 tot en met F7 ging de eerste prijs naar Marlon van der Kooij op Briljant met 234 punten, tweede werd Stephanie Zwanenburg op Gwen met 229 punten en derde Desiree Kluft op A Big Boy met 226 punten.

Foto onderschrift: Van links naar rechts: Anja Vogel, Iris van der Veldt, Tineke Hooyer, Stephanie Zwanenburg,  Marlon van der Kooij en Desiree Kluft. Foto: Brechje Serné