Fluitkwartet Mistral geeft concert

Santpoort – Van piccolo tot en met basfluit zijn op vrijdag 18 oktober om 20.00 uur te beluisteren  in ’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg 29. De fluitisten zijn Pim Muijselaar, Anja Pelt, Marianne Granneman en Jonate Droogers. Voor de pauze brengen ze vooral de sprankelende Barokmuziek van Bach, Händel en Telemann. Na de pauze virtuoze en prachtige muziek van Elgar, Doppler, Gianelli en Volante.

Een krachtige warme wind, de Mistral, bracht het viertal bij elkaar en sindsdien laten ze regelmatig van zich horen. Met het bereik van een strijkkwartet kunnen ze de mooiste programma’s uitvoeren. Uit de Barok komen in bekende werken de lage tonen van de alt en de bas voorbij. Maar ook de piccolo, die zich prachtig mengt met de gewone dwarsfluit. Speciaal voor dit concert wordt ‘October Must’ van de componist Volante uitgevoerd. ,,Je hoort prachtige herfsttaferelen, storm, mist, paddenstoelen en waaiende blaadjes. Het is geschreven voor piccolo, twee fluiten en basfluit’’, aldus Jonate Droogers. Tot slot wordt een stuk gespeeld van Doppler, die allemaal ouderwetse Amerikaanse volksliedjes als een vrolijke ketting aan elkaar reeg.

De zaal is vanaf 19.30 uur geopend en de toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt wel op prijs gesteld. Kijk op de website van ’t Mosterdzaadje voor overige informatie. (foto: aangeleverd)