Fietsen langs locaties Het Meisje van Velsen

De Stadsschouwburg Velsen viert haar 75-jarig bestaan met een theatrale ode aan de gemeente Velsen. In de schouwburg gebeurt dat met het originele theaterspektakel Het Meisje van Velsen, buiten het theater met een speciale fietsroute.

Het is feest. Daarom maakt het jarige theater een uitstapje buiten het theater. De Stadsschouwburg neemt haar bezoekers graag op de fiets mee langs de bijzondere plekken die ook een glansrol spelen in de jubileumproductie Het Meisje van Velsen. De fietstocht voert onder andere langs het Noordzeekanaal, de havens, de sluizen, het vakantieadres van Keizerin Sissi, voetbalclub Telstar, Landgoed Duin en Kruidberg, de Kennemerduinen en het geboortehuis van Cornelis Vreeswijk.

De speciale fietsroute is deze week terug te vinden in het hart van de Jutter en de Hofgeest en te downloaden op www.stadsschouwburgvelsen.nl/fietstocht. Op zaterdag 11 en zaterdag 18 oktober biedt de schouwburg de fietstocht aan met gids, kopje koffie, lunch én korte rondleiding door het gebouw.

In de jarige Stadsschouwburg Velsen maken bezoekers van dinsdag 21 tot en met zondag 26 oktober een avontuurlijke, muzikale tijdsreis. Met Het Meisje van Velsen komt u op historische én bijzondere plekken in de regio en u ontmoet (wereld)beroemde Velsenaren, waaronder de kanaalgravers, Cornelis Vreeswijk, Hannie Schaft en Keizerin Sissi. Het reisverhaal van Het Meisje van Velsen wordt smeuïg en vol humor verwerkt in een romantisch liefdesverhaal, waarin zij niet alleen op zoek gaat naar meer kleur in haar leven maar óók naar de man van haar dromen. Het is origineel theaterspektakel geworden dat wordt gespeeld door een mix van ruim 100 professionele en lokale makers.

Kaarten voor de bijzondere Het Meisje van Velsen-fietstocht inclusief lunch bij Duin en Kruidberg en kop koffie bij Grand Café Kruiten kosten 15 euro en zijn uitsluitend telefonisch en in combinatie met een kaartje voor Het Meisje van Velsen te bestellen via 0255-515789.