Feestelijke bouwstart in Oud-IJmuiden

Dinsdag 3 maart vond een feestelijke startbijeenkomst plaats in Oud-IJmuiden. Hoogtepunt was de onthulling van een metershoog doek met de afbeelding van het ontwerp van het nieuwe hart van de wijk: het Thaliaplein.

Aan de onthulling werkten mee: de gedeputeerde Geldhof van de provincie Noord-Holland, wethouder Vennik van de gemeente Velsen, directeur Peter van Ling van Velison Wonen, directeur Tanja Morsheim van Woningbedrijf Velsen en ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer van BPD. De enthousiaste kopers en de bij het project betrokken relaties waren er getuige van.

Het stoere en trotse Oud-IJmuiden, tussen het Noordzeekanaal en de grootste vissershaven van Nederland, is een oud bedrijventerrein dat compleet wordt getransformeerd naar een dynamische woonomgeving. Oud-IJmuiden heeft een levendig en divers karakter en het nieuwbouwplan Oud-IJmuiden is uniek. Het woningaanbod in Oud IJmuiden loopt uiteen van appartementen en terraswoningen tot grote eengezinswoningen. Daarnaast is er een mix van huur- en koopwoningen. Gemeente Velsen, ontwikkelaar BPD en woningbouwcorporaties Woningbedrijf Velsen en Velison Wonen werken samen aan deze metamorfose.

Dit jaar staat de bouw van verschillende ‘Doks’ in de planning. Dok 09 bestaat uit zes eengezinswoningen met vrij uitzicht over het Thaliaplein. Dok 10 is een kleinschalig complex dat bestaat uit zevenentwintig appartementen rondom een hof waar geparkeerd kan worden door de bewoners. Dok 12 heeft schuin zicht op het Thaliaplein en bestaat uit vijf eengezinswoningen en een beneden-/bovenwoning. De variatie in de woningen komt tot uiting in de afwisseling van de gevels qua vorm, kleur en detaillering. De mix van wonen, werken en het historische karakter van de wijk zorgen voor een dynamische en inspirerende omgeving.