Driedubbel feest op basisschool De Rozenbeek

Vorige week donderdag was het groot feest op basisschool De Rozenbeek. Niet alleen werd de kinderboekenweek afgesloten en werd gevierd dat Het Kwakersnest zijn intrek had genomen in het schoolgebouw, maar ook werd de locatie Spitsaak feestelijk geopend. 

Nadat vorig jaar de locatie Floraronde een metamorfose had ondergaan, was dit jaar de Spitsaak aan de beurt. De lokalen zijn geschilderd en er is een grote open gemeenschappelijke ruimte gecreëerd.

Alles is mooi aangekleed met dezelfde kleurencombinatie als op de Floraronde. Simone Koudijs is behalve ouder van kinderen op de school ook binnenhuisarchitecte en heeft belangeloos aangeboden beide locaties te stijlen. Dat verdiende natuurlijk een mooie bos bloemen!

De basisschool heeft ervoor gekozen om van de Spitsaak een bovenbouwlocatie te maken. De groepen 6 tot en met 8 zijn nu gehuisvest op de Spitsaak. Vrijwel alle groepen beschikken over dubbele lokalen zodat er veel ruimte is om in alle rust te kunnen werken. Daarnaast heeft Het Kwakersnest zijn intrek genomen in het gebouw. De sleutel werd symbolisch overhandigd, waardoor er voor de kinderen nu een brede school is ontstaan. Van de onderbouwlocatie Floraronde waren alle leerlingen naar de Spitsaak gekomen om deel te nemen aan de festiviteiten. Een band van Soli zorgde voor de muzikale omlijsting en Het Kwakersnest had voor alle kinderen een cakeje gebakken. Na drie uur was er voor alle ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden gelegenheid om de school aan de binnenkant te bekijken.