Doek valt voor Stichting Witte Theater

Het bestuur van het Witte Theater heeft besloten om de huurovereenkomst met de gemeente Velsen per 1 juli definitief te beëindigen. Dit betekent dat na 25 jaar het doek valt voor de Stichting Witte Theater. De gemeente Velsen is deze week van het besluit op de hoogte gebracht.

De beëindiging van de huurovereenkomst betekent een nieuwe toekomst voor het theater aan de Kanaalstraat. Hoe die er uit zal zien, is voor nu nog ongewis. ,,De gemeente Velsen is vanaf 1 juli het aanspreekpunt als het gaat om de toekomst van het  theater’’, aldus woordvoerder Marcel Klein Ovink.

Stichting Witte Theater heeft de afgelopen drie jaar, samen met haar medewerkers, vrijwilligers, technici en betrokkenen, hard gewerkt om het theater, na het volledig verliezen van haar subsidie in 2013, structureel levensvatbaar te maken.

Voor haar publiek is dit wat het stichtingsbestuur betreft zeker gelukt. ,,Wij zijn ongelooflijk blij dat wij de afgelopen jaren zoveel mensen uit Velsen en omliggende gemeenten een plek hebben kunnen bieden, zowel om uit te gaan als om actief in deel te nemen. Toch blijkt de commerciële exploitatie, benodigd voor een structurele financiële basis, onvoldoende snel tot ontwikkeling te zijn gekomen om de exploitatie te kunnen voortzetten.” (foto: RTV Seaport)